Prof. Dr. Tuncel: “Üniversitemizin Bir Karış Toprağı Bile Çok Kıymetli”

Prof. Dr. Tuncel: “Üniversitemizin Bir Karış Toprağı Bile Çok Kıymetli”

Köprülü Mahallesi’nde 19.676,87 m2 Arsa Çukurova Üniversitesine Tahsis Edildi

emlak-1.jpg

Köprülü Mahallesi’nde bulunan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi kullanımına esas 19.676,87 m2’lik taşınmaz (arazi) Çukurova Üniversitesine kazandırıldı.

Göreve atandığı ilk günden itibaren Çukurova Üniversitesinin kronikleşen sorunlarını çözmek için gerekli çalışmaları azim ve kararlılıkla ortaya koyan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Üniversitenin sınır ve su problemlerinden sonra Üniversiteye ait taşınmazların korunması, ihtilaflı olanların çözümlenmesi ve bütünlüğünün sağlanması için aralıksız çalışıyor.

“Üniversitemizin bir karış toprağı bile çok kıymetli” diyen Prof. Dr. Tuncel’in uzun uğraşları ve görüşmeleri sonucunda Ziraat Fakültesi’nce tarımsal amaçlı yüksek eğitim alanı olarak kullanılmak üzere söz konusu taşınmazın kesin tahsisi, Çevre Şehircilik Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı’nca Çukurova Üniversitesine yapıldı. 

ÇÜ Pamuk Araştırma Uygulama Merkezi’nin de içinde bulunduğu 11434 ada / 6 parseldeki 19.676,87 m2 arazinin kesin tahsisine esas teslim tesellüm belgesi ile Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e, Milli Emlak Daire Başkanı Muharrem Turan ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin tarafından yer teslimi yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, tarımsal amaçlı yüksek eğitim alanı olarak kullanmak üzere kendilerine kesin tahsisi yapılan alanda iklime uygun meyve türlerinden yetiştirilip halka açılacağını ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler