Prof. Dr. Tuncel: “ÇÜMERLAB’ın Kapıları Tüm Araştırıcılara Açık”

Prof. Dr. Tuncel: “ÇÜMERLAB’ın Kapıları Tüm Araştırıcılara Açık”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, birim ziyaretleri kapsamında Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarını (ÇÜMERLAB) ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Tuncel ÇÜMERLAB’ta İncelemelerde Bulundu

Çukurova Üniversitesinin eğitim öğretim altyapısını güçlendirip, geliştirmek ve dünya üniversiteleri arasına Çukurova markasını kazıyabilmek adına gece gündüz demeden mesai yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, birim ziyaretleri kapsamında Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarını (ÇÜMERLAB) ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile birlikte Çukurova Üniversitesi Merkezi Laboratuvarında incelemelerde bulundu.

Doç. Dr. Ekicibil: “Ar-Ge Faaliyetlerini Desteklemeyi ve Araştırma Projeleri Üretmeyi Amaçlıyoruz.”

Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ekicibil laboratuvar altyapısı ve fiziki şartları hakkında brifing vererek ÇÜMERLAB’ın Çukurova Üniversitesinin, kamu ve sanayi kuruluşları için analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu bilimsel bir araştırma merkezi olduğunu söyledi.  ÇÜMERLAB’ın ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırmaları gerçekleştirmek üzere ileri teknolojide yapılandırıldığını ifade eden Doç. Dr. Ekicibil, “Bilimsel çalışmaların kalitesini arttırmak, ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda, hem Üniversitemiz hem de sanayi kuruluşları bünyesindeki Ar-Ge faaliyetlerini desteklemeyi, analizleri yapabilme ve araştırma projeleri üretmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Tuncel: “Tüm Araştırıcılara ÇÜMERLAB’ın Kapıları Açık”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise ÇÜMERLAB’ın bünyesinde bulunan cihazların fizik, kimya, biyoloji, tarım, gıda, hayvancılık, çevre, malzeme,  maden, tıp, eczacılık,  diş hekimliği ve enerji gibi birçok alanda araştırmalara hizmet verebilecek kapasite olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Tuncel, sanayicilerin ve araştırıcıların gerekli Ar-Ge hizmetlerini bu laboratuvardan kolaylıkla karşılayabileceklerini bildirdi.

Araştırma Üniversitesi olma yolunda etkili çalışmalara imza attıklarını da bildiren Rektör Prof. Dr. Tuncel bu kapsamda ÇÜMERLAB’ın önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Farklı branşlardaki bilim alanlarına hizmet verdiklerini belirten Prof. Dr. Tuncel tüm araştırmacılara ve sanayicilere ÇÜMERLAB’ın kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler laboratuvarda bulunan ileri teknolojik cihazlar hakkında uzmanlardan bilgi aldı. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler