Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ÇÜ Devlet Konservatuvarını Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ÇÜ Devlet Konservatuvarını Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel kampüs ziyaretlerine devam ediyor. Prof. Dr. dün de ÇÜ Devlet Konservatuvarında incelemelerde bulundu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel kampüs ziyaretlerine devam ediyor. Prof. Dr. dün de ÇÜ Devlet Konservatuvarında incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme, nitelikli araştırma yapma ve dünya üniversitesi olma hedefinde olduklarını vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan’ın da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Ulviye Güler kapıda karşıladı. Konservatuvar binasını gezen Prof. Dr. Tuncel, kuruluş ve eğitim çalışmaları hakkında Doç. Dr. Güler’den bilgi aldı.

Doç. Dr. Güler: “Değer Yaratan Sanatçılar Yetiştirmeyi Misyon Edindik.”

Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Güler, ÇÜ Devlet Konservatuvarının 1989 yılında eğitim öğretime başladığını evrensel ve ulusal çoksesli müzik ve sahne sanatları alanında verdiği eğitim ile; ülkemizin ve dünyanın çağdaş sanat kurumlarına aydın, modern, çok yönlü, vizyonu geniş, değer yaratan sanatçılar yetiştirmeyi misyon edindiğini söyledi. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada öğrencilerin farklı derece ve ödüller aldığında vurgu yapan Doç. Dr. Güler, konservatuvarda kadrolu olarak 3 Profesör, 4 Doçent, 27 öğretim Görevlisi olmak kısmi zamanlı 21 öğretim elemanı ve 5 öğretmen kadrosunda çalışan 60 öğretim elemanının görev yaptığını söyledi.

Öğrencilerden Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Konser ve Bale Gösterisi Sürprizi

Konservatuvar öğrencileriyle de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e öğrencilerin bir de sürprizi oldu. Müzik Bölümü’nden yaylı çalgılar ve Piyano Ana Sanat Dalı ile Sahne Sanatlarından Opera Şan Bölümü öğrencileri Rektör Prof. Dr. Tuncel için mini bir konser verdi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin Rektör Prof. Dr. Tuncel’e sürprizi ise bale gösterisi oldu.

Rektör Prof. Dr. Tuncel; “Sanat Bir Milletin Gelecekteki Yansımasıdır.”

“Çağdaş toplumun vazgeçilmezi olan sanat; düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu aydınlatabilen insanların işidir. Sanat, çağdaş toplumun vazgeçilmezidir ve dünyayı aydınlatan önemli değerlerden biridir.” şeklinde konuşan Prof. Dr. Tuncel, sanatın bir milletin gelecekteki yansıması olduğuna vurgu yaptı. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak, yaratıcı düşüncenin geliştirilmesiyle oluşacağına değinen Rektör Prof. Dr. Tuncel, özel yeteneklerle donanmış sanatçı bireylerin eğitim ve öğrenim kalitesini arttırarak yeni başarı ve çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler