Rektör Prof. Dr. Tuncel ÇGC’yi Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncel ÇGC’yi Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Eğitimin Önemiyle İlgili Farkındalıklar Oluşması Medyanın Duyarlılığıyla Mümkün Olacak”

cgc-ziyaret.jpg

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel bilgi çağını yaşadığımız günümüzde haberleşme özgürlüğünün son derece önem kazandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Tuncel, "Toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini gece gündüz demeden yerine getiren tüm basın mensubu arkadaşlarımın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne (ÇGC)  iade-i ziyarette bulundu. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Tuncel’i, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

gc.jpg

Esendemir: “İşbirliğine Hazırız”

Samimi bir ortamda gerçekleşen ve gündeme dair konuların konuşulduğu ziyarette CGC Başkanı Cafer Esendemir, Rektör Prof. Dr. Tuncel’e ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni gezdirerek Cemiyetin kuruluş tarihçesi ve sosyal tesis hakkında bilgi verdi. Çukurova Üniversitesinin dünya ve ülke sırAlamasında büyük bir marka değeri olduğuna dikkat çeken Esendemir, Çukurova Üniversitesinin en iyi şekilde tanıtılması için işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Medya, Demokrasinin İşlemesini Sağlayan En Önemli Kurumlardan Biri”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de sözlerine, tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı.

Medyanın, demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu belirten Prof. Dr. Tuncel, “Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olan basın yayın organlarının gücü haberleşme çağını yaşadığımız günümüzde daha çok hissedilmektedir. Unutulmamalı ki toplumun bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi, eğitilmesi ve özellikle eğitimin önemiyle ilgili farkındalıkların oluşması ancak basın kuruluşlarının duyarlılığıyla mümkün olacak. Dünyanın dört bir yanında yaşanan olayların ve gelişmelerin bizlere aktarılması için, gece gündüz demeden; gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük emek sarf eden basın mensubu arkadaşlarımın bir kez daha gününü kutluyorum.” dedi.

 “Bir Ülkenin Gelişmişlik Düzeyinin En Önemli Göstergesi Eğitime Verdiği Önemdir…”

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesinin, eğitime verdiği önem ve dolayısıyla eğitimli insan popülasyonunun ülke nüfusuna oranı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, “Başarılarla dolu 50 yıla yakın tarihi geçmişiyle Türk eğitim camiasına büyük hizmetler veren Çukurova Üniversitemizin dünya sıralamasındaki yerini daha yukarılara taşımak için, sizlerin de desteğiyle elimizden geleni yapacağız. “ şeklinde konuştu.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler