Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Üniversite Sanayi İşbirliğine Hız Kazandıracağız”

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Üniversite Sanayi İşbirliğine Hız Kazandıracağız”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (TEKNOKENT) incelemelerde bulundu.

Üniversite sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini her fırsatta dile getiren Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel kampüs ziyaretleri kapsamında Çukurova Teknokent’i ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Süha Berberoğlu da eşlik ederken. Rektör. Prof. Dr. Tuncel ve ekibini Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak karşıladı.

Prof. Dr. Çolak: “Amacımız Daha Fazla Araştırma Geliştirme Faaliyeti Yapılmasını Sağlamak”

Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak Çukurova Teknokent ile ilgili bilgi vererek sunum yaptı. Prof. Dr. Çolak Çukurova Teknokent’in bölgemizde daha etkin bir üniversite-sanayi işbirliği sağlanmasına katkı koymayı amaçladığını ifade ederek, “Hedefimiz daha fazla araştırma yapılabilmesi imkanının yaratılması ve yapılan araştırmaların ekonomik değere dönüşebilmesi konusunda üniversitenin gelişmiş insan gücü ve altyapı olanaklarının rekabet gücünü artıracak teknolojileri geliştiren ve üreten firmalara sunularak, üniversite-sanayi arasında bir sinerji oluşmasına katkı sağlamaktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Üniversite Sanayi İşbirliğine Hız Kazandıracağız”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise, teknokentlerin önemine vurgu yaparak, Çukurova Teknokent’in başarılı bir grafik çizdiğini ve bu başarı grafiğinin daha da yukarı taşınması için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Çukurova Bölgesinde ve Türkiye'de, bilimin uygulamaya aktarılmasına en uygun ortamı sağlayarak araştırma, geliştirme ve yenilikçi aktivitelerin merkezi olmayı amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Tuncel, bölgesel ve uluslararası rekabet gücü yüksek, ileri teknoloji üreten/kullanan paydaşlarına araştırma ve teknoloji transferi yapabilmeleri için uygun ortam yaratmak ve bu ortamı paydaşlarına değer yaratacak şekilde yönetmeyi misyon edindiklerini söyledi.

Prof. Dr. Tuncel beraberindekilerle birlikte Teknokent Kuluçka Merkezi’nde bulunan firmaları ve yatırım çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler