Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci…

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı.

cu_saglikmezun.jpg

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marş’ının okunmasıyla başlayan törende öğrenciler adına ilk konuşmayı Fakülte Birincisi Sedanur Üstün yaptı.

 

Dekan Prof. Dr. Güzel: “2002 Hemşire ve 808 Ebe Sağlık Camiasına Kazandırıldı.”

Dekan Prof. Dr. Rengin Güzel, 2015 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulduğunu hatırlatarak Hemşirelik Bölümü birinci ve ikinci öğretim, Ebelik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Odyoloji Bölümü ile Dil ve Konuşma Terapisini içeren toplam 6 bölümde eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle Hemşirelik ve Ebelik Programlarında halen 1590 öğrencinin eğitim aldığını belirten Prof. Dr. Güzel, Fakülteden bu yıl mezun olan öğrencilerle birlikte toplam 2002 hemşire ve 808 ebenin sağlık camiasına kazandırıldığını ifade etti.

 

Prof. Dr. Erdoğan; “Çukurova Üniversitesi İlk 15 Üniversite Arasında Yer Alıyor.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise Çukurova Üniversitesi’nin 2017 yılında çok önemli başarılara imza atarak önemli sorumluluklar yüklendiğini ifade ederek, sayıları 200’e varan üniversiteler arasında ilk 15 içinde yer alarak araştırma üniversitesi misyonunu yüklendiğini belirtti. Ayrıca Çukurova Üniversitesi’nin uluslararasılaşma üniversiteleri arasında kategorize edildiğini de hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan şunları kaydetti;

“Bu başarılar Üniversitemizin akademik başarılarının tescillenmesi bakımından çok ciddi başarılar. Bu başarıları tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizle sağladık. Üniversitemize emanet ettiğiniz öğrencilerinizin çok iyi bir akademik eğitimden geçiriliyor.”

 

Diplomalarını Alan Öğrenciler Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldu.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte 4. sınıf öğrencileri kısa bir müzik dinletisi sundu. Daha sonra Fakülte akademisyenlerinden emekli olacak öğretim üyelerine ve akademik aşama yapan akademisyenlere plaket ve çiçek takdim edildi.

Fakülte birincisinin diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’dan alırken yaş kütüğüne plakasını çaktı.

Dereceye giren öğrencilerin protokol üyelerinden diplomalarını almalarının ardından bölüm öğrencileri diplomalarını bölüm öğretim elemanlarından alarak meslek andını okudu. Diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler