Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlendi

Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlendi

- Adana'da, katma değeri yüksek sağlık turizm hareketleri yaratmak, iş hacmini arttırmak ve sağlık hizmetlerinde akreditasyon çalışmalarının geliştirilmesi amacıyla Sağlık Turizmi Çalıştayı gerçekleştirildi.

20181011_092335.jpg

Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlendi

Adana'da, katma değeri yüksek sağlık turizm hareketleri yaratmak, iş hacmini arttırmak ve sağlık hizmetlerinde akreditasyon çalışmalarının geliştirilmesi amacıyla Sağlık Turizmi Çalıştayı gerçekleştirildi.

 

saglik-turizmi-calistay.jpg

İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) Sağlık Hizmetleri Akreditasyonu Tanıtımı Toplantısı ve Sağlık Turizmi Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, şehir hastanelerinin sağlık turizmi konseptinde yapıldığını söyledi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin diğerlerinden farklı olarak bir kampüs şeklinde yapıldığını dile getiren Özer, burada 7 ayrı branşın bir arada olduğu bin 550 yataklı bir konsept olduğunu kaydetti.

 

Yılda 30 milyon kişinin sağlık hizmeti almak adına ülkeler değiştirdiğini vurgulayan Özer, kalkınma planında sağlık turizmine önemli bir yer ayrıldığını belirtti.

Özer, şu anki verilere göre İstanbul, Ankara ve Antalya'nın kısmi olarak bu süreci yönettiğini ama Türkiye'nin birçok şehrinde sağlık turizminin yapılabileceğini söyledi.

Adana'da sağlık turizmi yapabilme yetkisi alan 10 sağlık kuruluşu bulunduğunu ve bunların 7'sinin özel olduğunu vurgulayan Özer, sağlık turizmi hastasının ekonomiye katkısının 55 turistle eş değer olduğunu kaydetti.

Özer, bazı ülkelerin gelirlerinin yüzde 30'unu sağlık turizminden sağladığını, onların verdiği hizmetin şehir hastanesinde verilenin altında olduğunu savundu.

 

saglik-turizmi-calistayi-1.jpg

TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel de TÜSKA ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) sağlık bilimi ve teknoloji alanında bilgi üreterek ülke ve insanlığa hizmet etmek, sağlık bilimleri alanında yurt içi ve dışında araştırma ve işbirliği yapmak, bilimsel kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir enstitü olduğunu belirten Şenel, TÜSKA'nın, TÜSEB çatısı altında yer alan enstitülerden biri olduğunu kaydetti.

Şenel, TÜSKA'nın sağlık hizmetlerine yönelik kalite ve akreditasyon çalışmalarını yürüttüğünü aktardı.

 

20181011_111942.jpg

Adana, Mersin, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve İzmir'den sağlıkçıların yer aldığı çalıştayda akreditasyon faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi.
 

20181011_105345.jpg

“TÜSKA Sağlık Hizmetleri Akreditasyonu Tanıtımı Toplantısı ve Sağlık Turizmi Çalıştayı’’ Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda  Hacer İzgi'nin sunuculuğunda,

 

20181011_103444.jpg

Adana Şehir Hastanesi Akreditasyon yöneticisi Uzman Ceren Can'da sunum yaptı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler