Sait Özdemir: Her yaradan haberdardır yaradan

Sait Özdemir: Her yaradan haberdardır yaradan

Gül ve diken misalidir hayat. Onun için Rabbe gücenme ve sabret. O senin sesini duyandır. Şifayı ve kolaylıkları verecekte odur.

Sen çıkarsan aradan, kalır seni yaradan, Üzülme cancağızım, her bir yara'dan, haberdardır Yaradan der, Hz Mevlâna.

Hani bazen kendimizi çaresiz hissedip bir çıkış yolu aradığımız zamanlar olur ya.

Hani kimse beni anlamıyor? “Kimse beni duymuyor? “Hiç dostum yok yapayalnızım! “Zorluklarla baş edemiyorum! Artık gücüm kalmadı!” diyoruz ya.

Unutmayınız ki, yalnız değilsiniz.

Çünkü Hz Allah her an bizimle: beraberdir. Tam kimsemiz yok derken okunan ezanlar ki bize kimsesiz olmadığımızı hatırlatır.

“Nerede olursanız olun Allah sizinle beraberdir. Allah tüm yaptıklarınızı görendir.” (Hadid suresi 4)

“Allah beni unuttu mu?” “Dualarım neden kabul olmuyor?” “Neden işlerim hiç yolunda gitmiyor?” mu diyoruz? Yanılıyoruz. Çünkü Allah bizi terk etmedi. Bizim attığımız her adıma fazlasıyla karşılık verecek bir Rabbimiz var. Aynı zamanda kulun sabretmesi de Allah’ın yardımı iledir: “Sabret! Senin sabrın da Allah’ın yardımıyladır.” (Nahl suresi 127)

En yakın, en dost, en can dediklerimiz bile bizi terk edip unutsa, biz unutulmayı dilemedikçe, Allah da bizi unutmayı dilemez. Biz onu terk etmedikçe, O bizi terk etmez.

Allah, sabreden ve sabır yarışında bulunan kulları ile beraberdir: “Ey iman edenler, sabırla ve salat ile (dua ve namaz ile) yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.” (Bakara suresi 153)

İnsanın başına gelenlere sabretmesi gerekir çünkü ayetin ifadesiyle belalara sabretmek önemli işlerdendir: “Başına gelebilecek her (belaya) sabırla katlan: Bu, azim ve kararlılık gösterilmeye değer bir şeydir!” (Lokman suresi 17)

Unutmayınız ki, yaşadığınız her acıdan ve zorluktan imtihandasınız.

Gül ve diken misalidir hayat. Onun için Rabbe gücenme ve sabret. O senin sesini duyandır. Şifayı ve kolaylıkları verecekte odur.

Son söz olarak,

Manevi lezzeti üç şeyde arayın der, Hasan Basrî Hazretleri: Namazda, Allah’ı anmakta ve Kur’an okumakta. Bulursanız ne âlâ. Bulamazsanız, kalbiniz hasta demektir.” Hasan Basrî

yazının devamı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler