Savcılıktan Osman Baydemir'e soruşturma ?

Savcılıktan Osman Baydemir'e soruşturma ?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, Tunceli'de 31 Temmuz tarihinde ''Kürt sorunuyla muhataplık konusu ve demokratik özerklik''...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, Tunceli'de 31 Temmuz tarihinde ''Kürt sorunuyla muhataplık konusu ve demokratik özerklik'' isimli panelde yaptığı konuşma sebebiyle, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tunceli Başsavcılığı, bayrak ve özerklik sözleri üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında soruşturma başlattı.

Osman Baydemir Tunceli'de katıldığı Munzur Festivali etkinliklerinde yaptığı konuşmada, "Demokratik Türkiye kimsenin kendini dışarıda görmediği, adeletin sağlandığı demokratik bir Türkiye yaratma projesidir. Peki demokratik müreffeh bir Türkiye nasıl olacak? Özerk Doğu Karadeniz olacak Özerk Orta Karadeniz olacak, aynı zamanda Demokratik Türkiye Özerk Kürdistan olacak. Demokratik özerklik projesinde TBMM var olmaya kesinlikle devam edecektir. İstiklal Marşı, okunmaya devam edecektir. Türk bayrağı dalgalanmaya devam edecektir. Buna da hiçbir itirazımız yok ama bununla birlikte her bölgede bölgesel parlamento olacaktır. Bu bölgesel parlamentolardan bir tanesi de Kürdistan Bölgesel Parlamentosu olacaktır' dedi. Baydemir bayrakla ilgili de bir değerlendirme yaparak, 'Türk bayrağının yanında elbette ki Kürt halkının da yerel renkleri, bayrağı da olacaktır. Belediye binamızın önünde Ay Yıldızlı Türk bayrağımızla sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur?" demişti.

Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler