Seçim kampanyalarında bugün (22 Haziran 2018)

Seçim kampanyalarında bugün (22 Haziran 2018)
Hangi aday ne söyledi? Liderlerin açıklamaları, gündemdeki tartışmalar. 24 Haziran seçim kampanyalarında bugün.

Seçim kampanyalarında bugün (22 Haziran 2018)

Hangi aday ne söyledi? Liderlerin açıklamaları, gündemdeki tartışmalar. 24 Haziran seçim kampanyalarında bugün.

 

ANKARA

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal, Maltepe, Ataşehir, Üsküdar, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu ilçe mitinglerinde halka hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kartalımıza güzel bir millet bahçesini yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu dönem iki önemli projemiz var; biri millet bahçeleri, biri millet kıraathaneleri. İnşallah Kartalımıza güzel bir millet bahçesini yapacağız, bir de güzel bir millet kıraathanesi yapacağız." dedi.

22.06.2018

"Kartalımıza güzel bir millet bahçesini yapacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. 

Erdoğan, "Bu dönem iki önemli projemiz var; biri millet bahçeleri, biri millet kıraathaneleri. İnşallah Kartalımıza güzel bir millet bahçesini yapacağız, bir de güzel bir millet kıraathanesi yapacağız." dedi.

"Üniversite zaten ücretsiz"

Partisinin Maltepe mitinginde konuşan Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Üniversiteleri ücretsiz yapacağız." vaadini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Ya senin dünyadan haberin yok. Üniversite ücretli mi? Ya üniversite zaten ücretsiz."

"Bizim iktidarımız yolsuzlukların iktidarı değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ataşehir mitinginde yaptığı konuşmada, "Şimdi diyorum ki, pazar günü gelin sandıklarda demokratik olarak bu hesabı soralım. Ben size inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Üsküdar mitinginde yaptığı konuşmada Erdoğan, "Bizim iktidarımız yolsuzlukların iktidarı değil. Bay Kemal, siz yolsuzluklara gömüldünüz." dedi.

Sarıyer'de düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar bu milletin Adalet Bakanlığı'na güvenmiyorlar, maalesef George'a güveniyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle kıran kırana mücadele veriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyoğlu ilçe mitinginde vatandaşlara hitap etti.

22.06.2018

"Terörle kıran kırana mücadele veriyoruz"

Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da, "Göreve geldiğimizde IMF'e olan borcumuz 23,5 milyar dolar. 2013 IMF'ye olan borç sıfırlandı, bitti." dedi.

Terörle kıran kırana mücadele verdiklerini anlatan Erdoğan, şu anda Afrin'de 4 bin 600'ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdiklerini belirterek, Cerablus'ta 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdiklerini, şimdi de Irak'ta olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT-TRT Haber ortak yayınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT-TRT Haber ortak yayınında soruları yanıtladı. Erdoğan, "Seçimin asla kazası olmaz. Ben vatandaşlarıma, partili partisiz fark etmez, demokratik hakkını muhakkak kullanması gereğini hatırlatmak istiyorum." dedi.

2- Başbakan Yıldırım İzmir ve Aydın'da

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir ve Aydın'da vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Yıldırım, İzmir'in Menderes ilçesi Tekeli Mahallesi'nde düzenlenen Yörük Şenliği'ne katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Bölgemizdeki ve bütün dünyadaki mazlumların umudu haline geldik. Ülkeleri ellerinden alınan Filistinlilerin yanında biz varız, memleketlerinden sürülen Suriyelilerin yanında biz varız, Iraklıların yanında biz varız. Biz herkesin yanında oluruz ama ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan FETÖ'cülerin, bölücülerin, PKK'nın, DEAŞ'ın korkulu rüyası oluruz." dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım: Adnan Menderes'i ipe götüren CHP zihniyetidir

Başbakan Yıldırım, "Muharrem İnce buraya (Aydın) geldi konuştu değil mi? Adnan Menderes'in köyünü de ziyaret etti, değil mi? 27 Mayıs'tan hiç bahsetti mi? Edemez, çünkü Adnan Menderes'i ipe götüren onun zihniyetidir, CHP zihniyetidir." dedi.

22.06.2018

"Adnan Menderes'i ipe götüren CHP zihniyetidir"

Aydın mitingine katılan Yıldırım, "Muharrem İnce buraya geldi konuştu değil mi? Adnan Menderes'in köyünü de ziyaret etti değil mi? Ama 27 Mayıs'tan hiç bahsetti mi? Edemez çünkü Adnan Menderes'i ipe götüren onun zihniyetidir, CHP zihniyetidir." dedi.

Başbakan Yıldırım 'İmar Barışı' kaydı yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki binaların yüzde 62'sinin imara aykırı ve ruhsatsız olduğunu belirterek İmar Barışı'nın buna çözüm getirdiğini söyledi.

Yıldırım, Menderes ilçesinde Adem Yeşilyayla isimli bir vatandaşın İmar Barışı kaydını aldı.

3- Muharrem İnce Ankara'da 

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ankara'da Anadolu Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. İnce, mitingde yaptığı konuşmada, "Şu andaki mevcut yönetime ilavelerim olacak. Girişimciliği ilave edeceğim, Sanayi ve Girişimcilik Bakanlığı kuracağım, esnafı ilave edeceğim, Ticaret ve Esnaf Bakanlığı kuracağım." dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce: Sanayi ve Girişimcilik Bakanlığı kuracağım, Ticaret ve Esnaf Bakanlığı kuracağım

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "Şu andaki mevcut yönetime ilavelerim olacak. Girişimciliği ilave edeceğim, Sanayi ve Girişimcilik Bakanlığı kuracağım, esnafı ilave edeceğim, Ticaret ve Esnaf Bakanlığı kuracağım." dedi.

22.06.2018

4- Kılıçdaroğlu Tokat'ta

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'ta bir otelde düzenlenen toplantıda muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu,"Elinizi vicdanınıza koyup sandığa gidin. Siyasiler kendi aralarında tartışsınlar. Bu seçim normal bir seçim değildir. Ya demokrasiden yana oy kullanacağız, ya da tek adam rejiminden yana oy kullanacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Elinizi vicdanınıza koyup sandığa gidin

Kemal Kılıçdaroğlu, "Elinizi vicdanınıza koyup sandığa gidin. Siyasiler kendi aralarında tartışsınlar. Bu seçim normal bir seçim değildir. Ya demokrasiden yana oy kullanacağız, ya da tek adam rejiminden yana oy kullanacağız." dedi.

22.06.2018

 

5- Bahçeli: TBMM'de güçlü bir MHP'nin temsil edilmesini istiyoruz

MHP Genel Başkanı Bahçeli bir televizyon programında canlı yayına katıldı. Bahçeli, "TBMM içerisinde güçlü bir MHP'nin temsil edilmesini istiyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz." dedi. 

6- Perinçek: Terör meselesinin arkasında Amerika var

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay'ı sendika genel merkezinde ziyaret etti. Perinçek, terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya karşı mücadelede Türk-İş'in önemli sınavlar vererek örnek bir tavır aldığını söyledi.

Perinçek, "Terör meselesinin arkasında Amerika olduğunu görüyoruz. Bu yüzden ülkemizin bütünlüğü ve bağımsızlığı için hep beraber olacağız." dedi.

"Üretim ekonomisine geçeceğiz"

Perinçek, İzmir Bornova'da yaptığı konuşmada, "Üretim ekonomisine geçeceğiz, yeniden ekeceğiz, biçeceğiz, tarımımızı destekleyeceğiz." dedi.

7- Meral Akşener İstanbul'da

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener İstanbul Küçükçekmece'de vatandaşlara seslendi. Akşener, "Hem Millet İttifakı hem de İYİ Parti olarak sandıklarımızı koruyacağız. Sizden ricam bizim arkadaşlarımızı, müşahitlerimizi denetleyin." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Akşener: Sandıklarımızı koruyacağız

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Akşener, "Hem Millet İttifakı hem de İYİ Parti olarak sandıklarımızı koruyacağız. Sizden ricam bizim arkadaşlarımızı, müşahitlerimizi denetleyin." dedi.

22.06.2018

İstanbul'da Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Akşener, "Seçildiğimde ilk işim Suriye ile ilişkileri düzeltip Suriyeli kardeşlerimizin vatanlarında mutlu olmaları için memleketlerine göndermek olacaktır." ifadelerini kullandı.

8- Temel Karamollaoğlu Elazığ'da

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, partisince kentteki bir otelde düzenlenen e-mitingde yaptığı konuşmada, "Biz bedelli askerliğin kesinlikle doğru olmadığına inanıyoruz." dedi.

9- Destici: Kandil zaferiyle Türkiye'nin uyanacağına inanıyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Mustafa Destici, bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin yaklaştığına işaret eden Destici, terörle mücadelenin hem içeride hem dışarıda sürdüğünü söyledi.

Destici, "Afrin zaferinden sonra, 1-2 gün içerisinde inşallah bir Kandil zaferiyle de Türkiye'nin uyanacağına yürekten inanıyoruz." dedi.

'Cumhur İttifakı, 15 Temmuz'da fiilen kurulmuştur'

Ankara'da yaptığı konuşmada Destici, "Cumhur İttifakı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece aslında fiilen kurulmuştur. AK Parti, MHP ve BBP bu milleti hainlere karşı savunacaktır." ifadelerini kullandı.

10- Akdağ: Tecrübesiz cumhurbaşkanı adayları ile karşı karşıyayız

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Akdağ, "Cumhurbaşkanımız dışında ülke yönetme açısından son derece tecrübesiz cumhurbaşkanı adayları ile karşı karşıyayız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ: Tecrübesiz cumhurbaşkanı adayları ile karşı karşıyayız

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Cumhurbaşkanımız dışında ülke yönetme açısından son derece tecrübesiz cumhurbaşkanı adayları ile karşı karşıyayız." dedi.

22.06.2018

 

Seçim bölgesi Erzurum'da nasıl bir tablo olduğu, bir önceki seçimden farklı bir durum olup olmadığı yönündeki soruya Akdağ, geçen yıl 16 Nisan'da yapılan halk oylamasına benzer bir tablo gördüğünü, belki bunun biraz üzerinde sonuç alabileceklerini ifade etti.

Akdağ, "Şunu yapıyor CHP, bir taraftan HDP'ye göz kırpıyor, öbür taraftan kendi seçmeninden bunu kaçırmaya çalışıyor. Ben biliyorum ki basiret sahibi ve sağduyulu CHP seçmeni bir HDP-PKK güzellemesine CHP adına izin vermez." diye konuştu.

11- Arslan: 1,5 milyon insana istihdam sağlanacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Arslan, "İstanbul Yeni Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak, TÜPRAŞ'ın tam 45 katı. Dolaylı 1,5 milyon insana istihdam sağlanacak." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: 1,5 milyon insana istihdam sağlanacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "İstanbul Yeni Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak, TÜPRAŞ'ın tam 45 katı. Dolaylı 1,5 milyon insana istihdam sağlanacak." dedi.

22.06.2018

 

Seçim çalışmalarındaki son durumu değerlendiren Arslan, muhalefet adaylarının proje ortaya koyamadığını söyledi. Arslan, sahaların artık daha anlaşılır hale geldiğine işaret ederek, "Sahalar, 'Beklentilerimizi yerine getirecek birisi varsa, bu Erdoğan'dır' diyor. Vatandaştan oy istiyorlar, 'Hayır, ben Tayyip'ten vazgeçmem.' diyor. Sahada vatandaş bizim saatlerce anlatamadığımızı bir dakikada özetliyor. 'Hayır, ben Tayyip'in kanatlarını budayarak sahaya süremem, Meclise birlikte gidecekler, milletvekilleriyle beraber gidecekler.' diyor. Gün geçtikte bu anlamda vatandaşın kafası daha net. Eminim ki ilk turda Cumhurbaşkanlığı kesin bitecek, Meclis aritmetiği vatandaşın takdiri ile oluşacak. Cumhurbaşkanımızı Meclis aritmetiğinde yalnız bırakmayacaklarını sahadan gözlemliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

12- Bozdağ: İftiralarının hesabını Anadolu Ajansı'na verecekler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Saraykent ilçesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bozdağ: "Anadolu Ajansı hiçbir sonucu maniple etmez"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Saraykent ilçesinde soruları cevapladı.

22.06.2018

 

Bozdağ, "Anadolu Ajansı hiçbir sonucu maniple etmez. Yargıda bu iftiralarının hesabını Anadolu Ajansı'na vereceklerdir." dedi.

13- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bu bataklığı tamamen kurutmalıyız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. 

Çavuşoğlu, Kandil operasyonuna ilişkin "Artık bu bataklığı tamamen kurutmamız lazım. Türkiye'de huzur içinde olabilmemiz için bunu başarmak zorundayız." dedi.

14- Adalet Bakanı Gül: Anadolu Ajansı kendini ispat etmiş bir kurumdur

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep'te AA muhabirine açıklama yaptı.

Bakan Gül, seçimi sandıktan çıkacak sonuçların belirleyeceğini ve buna da milletin karar vereceğini vurgulayarak, "Dolayısıyla buradan manipülasyon yaparak Anadolu Ajansı'nı yıpratmaya çalışmak da büyük bir haksızlık olur ve bu konuda da Anadolu Ajansı kendini ispat etmiş bir kurumdur. Yine her seçime olduğu gibi bu seçimde de abonelerine ve kamuoyuna aldığı bilgileri paylaşmış olacak." dedi.

15- Elvan: Sen HDP ile el ele, kol kola yürümeye devam ediyorsun

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Silifke ilçesindeki programı kapsamında, esnafı ziyaret etti, hem işletmecilerle hem vatandaşlarla sohbet etti. Sorunları dinleyerek notlar alan Elvan, yanına gelen çocuklara da oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.

Elvan, "80 yıl önceki Büyük Atatürk'ün yaptıklarını 'Yaptık' diye vatandaşa anlatmaya çalışıyorlar. Sen HDP ile el ele, kol kola yürümeye devam ediyorsun." dedi.

16- Tüfenkci: Seçimlerin sonucunu sandık tayin ediyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Seçimlerin sonucunu sandık tayin ediyor. Anadolu Ajansının sandık sonuçlarına etki etmesi noktasındaki muhalefetin manipüle ettiğine dair itirazları, gülünç olmaktan öte bir anlam taşımamaktadır." dedi.

17- Usta: Cumhur İttifakı'nın kazanması önemli

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü'nde düzenlen programda, iş adamları ile biraraya gelerek, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'na destek istedi.

Usta, "Türkiye'dir. PKK ve FETÖ bizim karşımızdaki oluşumları destekliyor. Onun için Cumhur İttifakı'nın kazanması önemli." dedi.

18- YSK'da seçim 'Kokpit' ekranından takip edilecek

YSK, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin altyapı çalışmalarını tamamladı. YSK'de seçim sonuçları "Kokpit" adı verilen ekrandan takip edilecek.

19- 34 ülkeden 635 yabancı gazeteci seçimler için Türkiye'de

34 ayrı ülkeden 635 yabancı basın mensubu, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni izlemek için Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne (BYEGM) akreditasyon yaptırdı.

AA muhabirinin BYEGM'den aldığı bilgiye göre, akreditasyonu tamamlanan 635 yabancı basın mensubu, seçimleri takip etmek üzere Türkiye'ye geldi. Alanda gazetecilik faaliyetlerini yürütebilmek için gerekli izinleri alan basın mensuplarına, istedikleri yerlerde çekim yapabilmeleri için gerekli kolaylıklar sağlanacak.

20- Seçmen bilgisi sorgulamada 'sahte site' uyarısı

Uzmanlar, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için okul ve sandık bilgilerini resmi olmayan sitelerden öğrenmek isteyen vatandaşların bilgilerinin, bazı sayfalar ve sosyal medya uygulamasıyla izinsiz alınabileceği uyarısında bulundu.

Siber güvenlik uzmanı Mehmet Burak Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda insanların bilgilerini çalmaya yönelik sahte sitelerin açılmaya başlandığını söyledi.

Özellikle oy verecekleri sandıkları öğrenmek isteyen vatandaşların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sitesi zannederek, başka bir siteye giriş yapabildiğini belirten Torun, "Vatandaşlar, YSK benzeri sahte siteye girdiğinde karşısına bir form çıkıyor. 'Seçim yerimi sorgula' formunu özel bilgilerini paylaşarak dolduruyor ve bu şekilde dolandırıcıların ağına düşüyor. Özellikle sandık sorgularken 'www.ysk.gov.tr' harici sitelere itibar edilmemesi lazım." dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.