Sendikalardan Ortak Çağrı; Şiddete Dur! De

Sendikalardan Ortak Çağrı; Şiddete Dur! De

Geçtiğimiz günlerde Adana’nın merkez Çukurova İlçesi 100’üncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Şehit Ebubekir Durmuş Ortaokulu’nda bir velinin öğretmene saldırması düzenlenen ortak basın açıklamasıyla protesto edildi.

egitim-bir-sen-2-002.jpg

Sendikalardan Ortak Çağrı; Şiddete Dur! De

- Sendikacılar Artan Şiddet Olaylarını Protesto Etti

- Öğretmene Yönelik Saldırıya Sendikalardan Ortak Tepki

Geçtiğimiz günlerde Adana’nın merkez Çukurova İlçesi 100’üncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Şehit Ebubekir Durmuş Ortaokulu’nda bir velinin öğretmene saldırması düzenlenen ortak basın açıklamasıyla protesto edildi.

Bugün, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş'in de desteğiyle Çukurova Şehit Ebubekir Durmuş Ortaokulu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında yaşanan şiddet olaylarının durdurulmasını istendi.

 

sezer-1-007.jpg

"Geleceğimizi hedef alan şiddeti kınıyor, yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz!"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer'in yaptığı açıklamada, "Geleceğimizi hedef alan bu saldırıyı kınıyor, yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz" denildi.

Her geçen gün artan eğitimciye şiddet olaylarının çok daha acı sonuçlar doğurmadan durdurulması çağrısında bulunan Sezer; son yaşanan olayın şiddetin vardığı noktanın en acı ve açık göstergesi olduğunu vurguladı.

"Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır" diyen Başkan Sezer; "Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Öğretmenleri hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ettiklerini söyleyen Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer açıklamasına şöyle devam etti;

"Biz, bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimcilerimizin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız.

 

sezer-2-002.jpg

Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda Meslek Kanunu ile önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetleri daha etkin hale getirilmelidir. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizlikleri giderilmeli özellikle davranış bozukluğu olan bazı öğrencilerin diğer öğrencileri ve öğretmenlerini zaman zaman sözlü ya da fiili şiddete maruz bıraktığı ortamlar bertaraf edilmelidir. Okullarda güvenlik önlemleri daha ciddi bir şekilde ele alınmalıdır.

Sözde kaldırılmış 147 garabeti vb. düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir.

egitim-bir-sen-3-001.jpg

Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin en önemli aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir."

Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Başkan Sezer; Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş olarak şiddete başvuranları kınadıklarını, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırdıklarını da sözlerine ekledi.

Saldırı nedeniyle saldırıya uğrayan öğretmene ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerini ileten Sezer, öğretmene şifa diledi.

Mehmet Sezer açıklamasını; "Şunun asla unutulmamasını istiyoruz; saldırıya uğrayan sadece bir eğitimci, bir öğretmen değil bizlerin, toplumumuzun, nesillerimizin geleceğidir" diyerek tamamladı.

Toplantıya Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer'in yanında Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendika temsilcileri, eğitimciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler