Serhat Kanat'tan Başbakan Erdoğan'a ağır sözler...

Serhat Kanat'tan Başbakan Erdoğan'a ağır sözler...

Erdoğan'a demediğini bırakmadı?Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Serhat Kanat'tan Başbakan Erdoğan'a ağır sözler...Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı...

Erdoğan'a demediğini bırakmadı?

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Serhat Kanat'tan Başbakan Erdoğan'a ağır sözler...

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Serhat Kanat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yaptığı konuşmada, Ülkücü camiayı ve Ülkücü şehitleri referandum için politika malzemesi yaptığını belirterek, bunun son derece ahlaksız bir tutum olduğunu vurguladı.

Kanat, "30 yıllık siyasi yaşamında hatırlamadığı, bir gün olsun ziyaret etmediği, duygu ve düşüncelerini önemsemezlikten gelip küçümsediği, aksine bulduğu her fırsatta 'eli kanlı, faşist, mafya bozuntusu, cenaze istismarcısı' gibi ağır itham ve iftiraları düşünmeden sarfettiği Ülkücü camiayı ve Ülkücü şehitleri referandum için politika malzemesi yapması son derece ahlaksız bir tutumdur." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında Ülkücülerin geçmişini anlatmasına tepki gösteren Kanat, "Ülkücü hareket için sembolleşmiş binlerce şehidimizden yalnızca bir kaçı olan Mustafa Pehlivanoğlu ve Hüseyin Karamahmutoğlu, sayın başbakanın ve AK Parti zihniyetinin dillerinde dolaşacak sıradan isimler değildir." ifadesini kullandı.

Anayasanın toplumsal uzlaşının mutlak olduğu bir ortamda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Kanat, "Sayın Başbakan ve yandaşlarının '12 Eylül 1980 Darbesi'nden intikam alınıyor, darbeciler yargılanıyor' söylemleriyle yeni anayasayı Ülkücüler için cazip kılabilme kaygısı, son derece riyakar, takiyeci ve sakat bir zihniyetin ürünüdür." diye konuştu.

Ülkücü camianın 12 Eylül'deki referandumda hayır oyu kullanacağını dile getiren Kanat, "Başbakan Erdoğan gerginlik siyasetinden nemalandığı iktidarı boyunca kötü ithamlarda bulunduğu kişi ve kurumları bugün için çıkarları doğrultusunda propaganda malzemesi olarak kullanmayı amaçlamaktan kaçınmamaktadır. Bu doğrultuda Meclis grubunda yaptığı konuşmasında referandum sürecine ilişkin açıklamaları ve tavırları büyük bir şaşkınlık uyandırmıştır." şeklinde konuştu.

Adana Ülkü Ocakları olarak Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki konuşmasını kınadıklarını ifade eden Kanat, Hakkari ve Van'da 7 askerin şehit edilmesinden büyük üzüntü duyduklarını ve şehitlere Allah'tan rahmet dilediklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler