Sevim Tekin Anadolu Lisesi “Save The Future Not Only Today” Projesi İle Avrupa’da

Sevim Tekin Anadolu Lisesi “Save The Future Not Only Today” Projesi İle Avrupa’da

Sarıçam’da eğitim veren Sevim Tekin Anadolu Lisesi, 2018 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi olan “Save The Future Not Only Today” ‘in öğrenme ve öğretme faaliyetleri..

00011.jpg

Sevim Tekin Anadolu Lisesi “Save The Future Not Only Today” Projesi İle Avrupa’da

Sarıçam’da eğitim veren Sevim Tekin Anadolu Lisesi, 2018 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi olan “Save The Future Not Only Today” ‘in öğrenme ve öğretme faaliyetlerini gerçekleştimeye devam ediyor. Çekya koordinatörlüğünde yürütülen projede Türkiye dışında, Letonya, Bulgaristan ve Romanya’dan liseler yer almakta ve geridönüşüm bilincinin artıtılarak gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak hedefleniyor. Projenin amaçlarının başında yakın çevrede yapılabilecek davranış değişikliklerini gerçekleştirmek yer alırken, tekrar kullanma, kullanımı azaltma ve geri dönüşüm üzerine yoğunlaşılıyor ve iyi örneklerin paylaşılması esas alınıyor. Türk kültürünü, ülkemizi ve şehrimizi tanıtmanın da çıktıları arasında yer aldığı SAFNOT projesinin, 2 yıl boyunca ortak ülkelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerle desteklenmesi planlanıyor.

 

00022.jpg

Bu bağlamda ilk Öğrenme Öğretme ve Eğitim Faaliyeti hareketliliği Çekya’nın Zlin şehrinde 12 Nisan – 17 Nisan 2019 tarihleri arasında ortak ülkelerden toplam 15 öğrenci ve 10 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Hareketliliğin konusunu geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak aksesuar ve kıyafet tasarlama oluşturmuş, öğrenciler bu konularda düzenlenen atölyelerde kendilerini geliştirme şansı yakalamışlarıdır. Öğrenciler,atölye çalışmalarının yanı sıra, atık metaller kullanılarak tasarlanan hayvan heykellerinin yer aldığı Kovozoo'yu ve Jeseníky PLA'nın içindeki en güçlü hidroelektrik santrali Dlouhé stráně'yı ziyaret etmişlerdir.

 

000333.jpg

Projenin ikinci Öğrenme Öğretme ve Eğitim Faaliyeti ise Bulgaristan’ın Dobrich şehrinde 06 Haziran– 12 Haziran 2019 tarihleri arasında Çekya, Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Letonya’dan toplam 16 öğrenci ve 14 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Konusu “ Atık Malzemelerden Dekoratif Ürünler Tasarlama” olan Öğrenme Öğretme ve Eğitim Faaliyeti 5 gün sürmüş olup, bu süreçte öğrenciler geri dönüşüm temalı farklı atölye çalışmalarına katılmış, Bulgaristan’da geri dönüşümün ne durumda olduğu ile ilgili bilgi edinmiş, farklı ülkelerden öğrencilerle etkileşimde bulunarak kültürel değişimde bulunmuş, yabancı dil yeteneklerini geliştirme fırsatı bulmuş, Bulgaristan’nın tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile ilgili bilgi edinmiştir.

Yabancı dil gelişiminin de desteklendiği faaliyetler sırasında öğretmenler farklı ülkelerden öğretmen meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunma, öğrenciler ise farklı ülkelerden insanlarla tanışma fırsatı yakalamışlardır. Projenin 3. Faaliyeti Ekim 2019’da Letonya’da gerçekleştirilecektir.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler