Seyhan Belediyesi'nden evlere iftar servisi?

Seyhan Belediyesi'nden evlere iftar servisi?

Adana'nınSeyhan Belediyesi iftar çadırlarına gidemeyen ve yemek almayı gururlarına yediremeyen yardıma muhtaç fakir ailelerin iftar yemeklerini ayaklarına...

Adana'nınSeyhan Belediyesi iftar çadırlarına gidemeyen ve yemek almayı gururlarına yediremeyen yardıma muhtaç fakir ailelerin iftar yemeklerini ayaklarına kadar götürüyor.

Diyarbakır'da malzeme olmadığı iftar sofrası kuramayan ve çocuklarıyla aç kalan bir vatandaşın evinde intihar etmesi tüm Türkiye'yi utanca boğdu. Bunun yanında birçok kurum ve kişi ihtiyaç sahiplerine yardım ederek onlarında Ramazanı rahat geçirmelerini sağlıyor.

Seyhan Belediyesi de iftar çadırlarına gelemeyen ihtyaç sahibi ailelerin iftar yemeklerini evlerine kadar götürüyor. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, yemek almayı gururuna yediremeyen fakirlerin bulunduğunu belirterek, bu tür kişileri tespit ederek sefer taslarıyla üç çeşit yemekle birlikte ekmeklerini kapılarına kadar götürdüklerini söylüyor.

Diyarbakır'da yaşanan olayın kendilerini çok derinden etkilediğini ifade eden Öztürk, ilçelerinde iftar sofrası kurulmayan ev kalmaması için yoğun bir çaba harcadıklarını belirterek, günlük 2 bin 500 kişiye iftar yaptırdıklarını kaydetti. Başbakan'ın bu konudaki talimatlarını da dikkate aldıklarını ifade eden Öztürk, şunları dile getirdi: "İnsanları rencide etmeden yardımlarımızı sürdürüyoruz. Yemek kaplarını kapılarına bırakıp dönüyoruz. Ertesi gün boşları alıp yerine dolu olanı veriyoruz. Hedefimiz ramazanda iftar sofrasına oturmayan kimse kalmaması. Arkadaşlarımız muhtarlarımızla, mahallelerin ileri gelenleriyle yaptığı görüşmeler ve kendi araştırmalarının ardından belirlenen ihtiyaç sahiplerini ya çadırımıza çağırıyor, ya da aşevimizden yemek almalarını sağlıyor. Buralara gelemeyenlerin yemeklerini iftar öncesinde evlerine kadar götürüyoruz."

Evlerine kadar yemek getirilen vatandaşlardan Fatma Güneş, belediyenin hizmetinden çok memnun olduklarını söyledi. Görevlilerin her gün kapılarına kadar yemeklerini getirdiklerini kaydeden Güneş, "Aşevinden gidip yemek alamıyoruz. İftar çadırının bulunduğu yere de gitme imkanımız yok. Gelirimiz olmadığı için de belediye evimize kadar yemek getiriyor. Allah razı olsun. Bu sayede mübarek Ramazanda soframızda yemek oluyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler