Seyhan Güneş Çocuk Kulübü Öğrencileri Kitap Bağışladılar Örnek Oldular

Seyhan Güneş Çocuk Kulübü Öğrencileri Kitap Bağışladılar Örnek Oldular

Çukurova Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi İletişim Uzmanı Bünyamin Kıraç, eğitime katkı amaçlı başlattığı kitap kampanyası kapsamında, bağışlanan kitaplarla köy okullarına kütüphane kurdu.

seyhan-gunes-cocuk-kulubu-1.jpg

Muhtarların desteği ile Kurtuluş Mahalle Muhtarlığı’na ilk kütüphaneyi kuran Çukurova Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi İletişim Uzmanı Bünyamin Kıraç, Adana’da bir ilke imza attı. Kıraç’ın öncülüğünde ikinci kütüphanenin açılışı da Cemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı, Gazipaşa Çocuk Parkı’nda gerçekleştirildi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın da katılımıyla gerçekleşen açılışa, Özel Seyhan Güneş Çocuk Kulübü minikleri de katıldı. Kütüphaneyi inceleyen çocuklar, kitap bağışında bulunarak büyüklerine de örnek oldular.

En Önemli Zenginlik Bilgi

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, açılışta yaptığı konuşmada çağın en önemli zenginliğinin bilgi olduğunu hatırlatarak, bilgiyi öğrenmenin en iyi şeklinin ise kitaplar olduğunu belirtti. Başkan Akif Kemal Akay, şöyle konuştu; “Bizler uzunca zamandır görsel medyayla her şeyimizi tamamlar olduk. Oysa her hangi bir bilgiyi geniş kapsamlı öğrenmenin ve düşünmenin tek yolu kitap. Çünkü bir filmi, yayını izlerken geriye dönme şansı yok. Ama kitap okurken herhangi bir noktaya geldiğimiz zaman düşünüp devam etme şansımız var. Dolayısıyla tarih boyu en önemli şeylerden birisi kitap. Bizler uzunca bir süre kitaptan yoksun kaldık. Bunu memnuniyetle belirtmek isterim ki; 10 yıl önce Adana’da 1,2 kitapçı varken bugün bunların sayısı çoğaldı. Kütüphanelerinde benzer şekilde sayıları çoğalacak ve yeniden çok hızlı değişim gösteren bir dünyada, doğru bilgilere ulaşmak okuyarak mümkün olacak.”

Amacımız; Okuma Seviyesini Artırmak

Çukurova Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi İletişim Uzmanı Bünyamin Kıraç, Türkiye’de okuma oranının oldukça düşük olduğuna dikkat çekerek amaçlarının okuyan insan seviyesini yükseltmek olduğunu kaydetti. Kıraç yaptığı değerlendirmede, “Okumadan bir şeyler üretmeye çalışanların olduğu bir ülke olmak istemiyoruz. Kitapları, okumayı, anlatmayı seven bir insan olarak, 6 ay önce Adana’ da bir ilki başlattık. Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığı’nda bir Atatürk Kütüphanesi açtık. 2.sini 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nın önemini anlatmak adına böyle bir günde açtık. Buradaki amaç insanların okuma seviyesini arttırmak. Parkın içerisinde olması da daha ulaşılabilir. İnsanlar buradan gelip istedikleri kitabı alabilir, kitap bağışı da yapabilirler. Ne kadar çok kitap olursa, insanlara o kadar ulaşmış olacağız. Bütün kitap dostlarına çok teşekkür ederim. Bizlere çok katkı sundular. Böyle kütüphaneler açmaya devam edeceğiz. Bu bir mum ve ne kadar aydınlatırsak o kadar iyi olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Görerek Öğreniyorlar

Açılışa minik öğrencileri ile katılan Özel Seyhan Güneş Çocuk Kulübü Müdürü Ebru Kama, ‘Yerel Yönetimler’ konulu derslerinde, öğrencilerinin görerek öğrenmeleri amacıile bir etkinlik düzenlediklerini dile getirerek,  “Öğrenmede etkili bir yöntem olan ‘deneyimleyerek ve keşfederek öğrenme’ şeklini esas alarak, hayat bilgisi dersinde işlediğimiz yerel yönetimler ile ilgili ünitenin pekişmesi amacıyla, çocuklarımız ile birlikte sokağımızda yer alan Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı Nerjin Çamurdan’ı ziyaret ettik. Aynı zamanda muhtarımız tarafından hayata geçirilen mahalle kütüphanesine kitap bağışında bulunduk. 23 Nisan ertesi olduğu için, çocuklarla hem görerek öğrenmeleri anlamında böyle bir etkinliğin yararlı olduğunu düşünüyorum.”dedi.

Güzel Bir Proje Başlattık

Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı Nerjin Cevher Çamurdan, kitap okumanın öneminden bahsederek, muhtarlıklara kurulan kütüphanelerin okuma oranına ciddi katkı sunacağını işaret etti. Çamurdan yaptığı konuşmada; “Gönül isterdi ki Ulusal Egemenlik Kütüphane’sini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nda açmak. Ancak Pandemiden dolayı sokağa çıkma yasağı vardı. Bu sebeple açılışı yapamadık. Bugün çocuklarımızla açılışı gerçekleştirdik. Adana da güzel bir proje başlattık.  İnşallah bunu devam ettirebiliriz. Kütüphanemizi geniş kapsamlı yaptık. Çok da iyi oldu, insanlar kitap bağışında da bulunuyor. Muhtarlığımıza gelip istedikleri kitabı alıyorlar. Gelirken de yanlarında bir kitap getiriyorlar. Böylelikle okuma oranı da artmış oluyor.” diye konuştu.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler