Seyhan'da Aile Eğitimi Konferansları Büyük İlgi Topluyor

Seyhan'da Aile Eğitimi Konferansları Büyük İlgi Topluyor

Seyhan Milli Eğitim İlçe Müdürü İzzettin Aydın'ın başlattığı “Bilinçli Aile Mutlu Çocuklar Projesi” Kapsamında Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Psikoterapist Adnan Kalkan tarafından  "Başarılı Çocuk Eğitiminde Ailenin Rolü" konulu konferanslar

kalkan-1-001.jpg

Seyhan'da Aile Eğitimi Konferansları Büyük İlgi Topluyor

Seyhan Milli Eğitim İlçe Müdürü İzzettin Aydın'ın başlattığı “Bilinçli Aile Mutlu Çocuklar Projesi” Kapsamında Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Psikoterapist Adnan Kalkan tarafından  "Başarılı Çocuk Eğitiminde Ailenin Rolü" konulu konferanslar ailelerin ilgisini topluyor.

Her geçen süre içinde katılımcı sayısı artarak devam ediyor. Öyle ki bazen salona sığmayıp dışarıda kalan ebeveynler olmaktadır.

Gerek Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, gerekse İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun'un önemle üzerinde durduğu Aile Eğitimi, başarılı ve ahlaklı nesillerin yetişmesi için olmazsa olmaz konulardandır.

6 Kasım Salı günü Seyhan Süreyya Nihat Oral Ortaokulunda verilen eğitimde Okul Müdürü Salih Atilla, bu tür eğitimlere ciddi ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Velilerin gençliğin gidişatından muzdarip olduğunu dile getirmesi ile Adnan Kalkan " Çocukların ilk rol model anne babadır. Evvela anne babalar kendini eğitmelidir" dedi.

7 Kasım Çarşamba günü saat 10. 30'da ilk konferans, Seyhan Semiha Uruninandı ortaokulunda yapıldı. Okul Müdürü Aydın Kassap, Güney Adana için önemli bir eğitim olduğunu dile getirdi.

İkinci konferans ise, Seyhan Saniye Hüsamettin Özaltın Ortaokulunda yapıldı. Okul Müdürü Akın Soy, bir haftadır veli katılımı için gerek rehber öğretmenimiz Ebru Kavcı gerek ise Aile Birliği üyelerimiz ile ciddi çalışmalar yaptık. Sonuçta salon tıklım tıklım doldu. Salonda ayakta kalan velilerimiz semineri sonuna kadar dinledi ve tekrarını istediler.

Adnan Kalkan ise çocuk eğitiminde fıtrat pedagojisi çerçevesinde anne babaların kendisini yetiştirmesi gerektiğini dile getirdi.

Kalkan, fıtrat pedagojisi ile çocuk eğitimini anlattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler