"Sosyal Uyumluluk ve Gençlik Kampı"

"Sosyal Uyumluluk ve Gençlik Kampı"

-Adana Gençlik Merkezi tarafından "Sosyal Uyumluluk ve Gençlik Kampı" düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile UNICEF tarafından yürütülen 'Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı ' projesi kapsamında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğüne bağlı Adana Gençlik Merkezi tarafından Suriyeli çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi. 

Adana Gençlik Merkezince düzenlenen Seyhan Gölü kenarı çamlık alanında gerçekleştirilen kardeşlik gezisinde, yirmi Suriyeli çocuklar ve gönüllü gençler ile futbol maçında karşı karşıya geldi.

Etkinliğe katılan çocuklar kahvaltının ardından futbol maçı yapıldı. Geleneksel oyunlardan çuval, elma yeme, halat çekme, körebe gibi oyun oynayan çocuklar gönüllerince eğlendikleri gözlendi.

 Proje hakkında bilgi veren Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, gezideki amaçlarının kardeşlik duygusunu ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Tosun, " Sosyal-kültürel ve sportif anlamda değişik etkinliklerde bir araya geldiğimiz Suriyeli yetim kardeşlerimize yönelik düzenlediğimiz gezide çocukların sosyal ve psikolojik anlamda uyumunun sağlanması için düzenlediğimiz etkinlik kardeşliğin kazanmasıyla son buldu. Sosyal uyumla ilgili etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Ayrıca çocuklar tarafından Türkçe- Arapça ilahiler söylendi.Adana İnsani Yardım Derneği ADYAR tarafından çocuklara Eğitim seti armağan edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler