Sözütek'ten, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Sözütek'ten, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'ten, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Sözütek'ten, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'ten, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek:

  • "Kahraman ecdadımızı şükranla anıyoruz"
  • "Çanakkale Zaferi bir destanın adıdır"

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti'nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer aldığını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını, canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir kahramanlık örneği olduğuna dikkat çeken Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek şunları söyledi;

"18 Mart 1915 tarihi, Türk Milleti'nin, milli ve manevi değerleriyle kurduğu kadim medeniyetleriyle, geçmişten geleceğe uzanışının tarihidir. Bu zafer, Türk Milleti'nin özgürlük ve vatan için gerektiğinde neleri feda edebileceğinin, “Çanakkale Geçilmez” sözleri ile vücut bulduğu; kadını, erkeği, çocuğu genci ve yaşlısıyla bir milletin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı, mazlumun zalime direnişinin sembolüdür. Yıkılmakta olan bir imparatorluğun evlatları imanlarıyla, akıl ve kalpleri ile yeniden dirilmiş, Kurtuluş Savaşı ile Türkiye Cumhuriyeti'ni müjdelemiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözleriyle anlamını bulan bu zafer, Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlükle anıtıdır. Hiç şüphesiz bu zaferin en büyük mimarı, liderlik yeteneği, cesareti ve dehasıyla Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'tür."

TARİH ÇANAKKALE'DE YENİDEN YAZILDI

Birlik Başkanı Sözütek, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin tarihte eşine az rastlanır bir destan olduğunun altını çizerek, "Etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeden ülkemizin dört bir yanından Çanakkale’ye gelen Mehmetçiklerimiz, vatanı işgalcilerden temizlemek için omuz omuza mücadele etmişlerdir. Aziz kahramanlarımızın, canları ve kanlarıyla yazdığı bu destan neticesinde adeta yeni bir tarih yazılmıştır. Çanakkale destanının ölümsüz kahramanları; Türk Milleti'nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır. Bu duygularla şahsım, teşkilatımız, tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına, Çanakkale Zaferi’nin 104'üncü yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler