Tahrik içindeler

Tahrik içindeler

Başbakan Erdoğan, "Maalesef içeride bazı siyasette sorumluluk bilinci içerisinde davranması gerekenlerin, tahrik içerisinde olduklarını görüyorum. Tabii...


Başbakan Erdoğan, "Maalesef içeride bazı siyasette sorumluluk bilinci içerisinde davranması gerekenlerin, tahrik içerisinde olduklarını görüyorum. Tabii biz bu tahriklere gelemeyiz" dedi.

 

TRABZON (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskınla ilgili, "Maalesef içeride bazı siyasette sorumluluk bilinci içerisinde davranması gerekenlerin, tahrik içerisinde olduklarını görüyorum ve bu süreci ne yazık ki oradaki vatandaşlarımızı yok farzederek değerlendiriyorlar. Bize adeta tahrik ifadeleriyle yükleniyorlar. Tabii biz bu tahriklere gelemeyiz" dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Trabzon Valiliğindeki temaslarının ardından Büyükşehir Belediyesine geçti. Erdoğan, Valilik binasından çıkışta, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Başbakan Erdoğan, Musul'daki olaylarla ilgili temaslarının sorulması üzerine, "Artık olayı Musul olarak değerlendirmekten öte bir süreç yaşanıyor. Artık olay tamamiyle bir Irak olayı haline gelmiştir ve Irak'ın genelinde hemen hemen tüm eyaletlere doğru bu ateş sıçramıştır" diye konuştu.

 

-"İç dış tahrikler çok büyük rol oynuyor"

 

"Bu IŞİD unsurlarının bir olayı olmaktan daha da öteye geçti. Şu anda adeta bir mezhep çatışmasına, belki de bir mezhep savaşına gidecek" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Burada iç dış tahrikler çok büyük rol oynuyor. Şu anda biz oradaki özellikle gerek Başkonsolosluk mensuplarını, gerek tır şoförlerimizi gerek diğer Türk vatandaşlarımızın hayatını çok çok önemsiyoruz. Bunun için de attığımız, atacağımız adımlara çok dikkat ediyoruz. Maalesef içeride bazı siyasette sorumluluk bilinci içerisinde davranması gerekenlerin, tahrik içerisinde olduklarını görüyorum ve bu süreci ne yazık ki oradaki vatandaşlarımızı yok farzederek değerlendiriyorlar. Bize adeta tahrik ifadeleriyle yükleniyorlar. Tabii biz bu tahriklere gelemeyiz. Şu anda sürekli olarak arkadaşlarım bu işin sorumluluğunu taşıyanlar başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, şahsım, Genelkurmay Başkanım, ilgili bakan arkadaşlarım, MİT, yoğun bir şekilde bu işi anbean takip ediyoruz. Burada öncelikle birincil adımımız oradaki vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi salimen ülkemize getirebilmektir. Bunun için her türlü görüşmeler, şu anda sürdürülüyor, yapılıyor. Önce bunları bir defa halletmemiz lazım."

 

-"Uluslararası boyutta da takibini yapıyoruz"

 

"Bunun dışında bizden şu anda bazı beklentiler var." ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Biz bu olayı ulusal boyutta olmaktan öte uluslararası boyutta da takibini yapıyoruz. Biliyorsunuz ben üç gün içerisinde Joe Biden ile iki kez görüşme yaptım, uzunca bir görüşme. Niçin Joe Biden ile bu görüşmeyi yaptım? Çünkü Irak dosyası Amerika'da Joe Biden'ın elindedir. Joe Biden'ın elinde olması hasebiyle bu görüşmeleri kendisiyle yaptım. Nitekim evvelsi akşamki yaptığım görüşmede kendileri de Sayın Başkan ile görüşme halindeydiler. Oradan çıkarak bu görüşmeyi yaptık. Kendileriyle nelerin yapılabileceği hususunu görüştük. Tabii medyaya bazı şeyler yansıyor biliyorsunuz bu tür süreçlerde sağlıklı olduğunu konuşmak yanlış olur. Bunun yanında tabii aynı şekilde komşu ülkelerle bu görüşmelerimiz devam ediyor. Aynı şekilde şu anda İran ile ilgili arkadaşlarım görüşmelerini yapıyor. Suud ile filan görümeler yapılıyor."

 

-Ankara'da geniş katılımlı toplantı yapılacak

 

Başbakan Erdoğan, bu akşam Ankara'ya döner dönmez geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını belirterek, bu toplantıda konuyu tekrar değerlendireceklerini bildirdi.

 

Telafer'deki gelişmelere de değinen Başbakan Erdoğan, "Bugün son bir gelişme Telafer gelişmesidir. Telafer gelişmesi tabii hafife alınamaz gelişmedir. Malum Telafer'de Türkmenlerin ağırlık olduğu yapı var. Bu Türkmen kardeşlerimizin de biliyorsunuz yarıya yakını Sünni'dir, yarıya yakını Şia'dır. Böyle bir durum orada söz konusu. Orayı da yakın takipte bulunduruyoruz ve akşam döner dönmez arkadaşlarımızla yapacağımız toplantıyla birlikte ne tür adımlar atacağız, bunların kararını alacağız."

 

Erdoğan, Musul Başkonsolosluğu personelinin sağlık durumlarıyla ilgili bir sıkıntı olup olmadığının sorulması üzerine de "Herhangi bir sıkıntı o noktada yok. Temennimiz bir an önce salimen dönmelerini sağlamak" ifadesini kullandı.

 

-Babalar Günü

 

Tüm babaların babalar gününü tebrik ettiğini de dile getiren Başbakan Erdoğan, "Allah tüm evlatları annesiz ve babasız bir yaşamda inşallah her türlü gücü onlara lütfetsin diyorum. Tabii biz bu arada Soma'da 301 babanın özellikle şehadetine tanık olduk ve o aileler tabii bugün onlar babasız. Hanımlarına, yavrularına özellikle sabırlar diliyorum" dedi.

 

"Babalar olarak dünyada  bizim de sorumluluklarımız var" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

 

"Bu sorumlulukları da gerek ailelerimiz, gerek milletimiz, gerek ülkemiz, gerek vatanımız, ülkemizin birliği, beraberliği vatanımızın çok daha muasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkması için büyük bir seferberlik halinde sürdürmemiz lazım. Her babanın malum ülkemizde çeşitli alanlarda, çeşitli görevleri söz konusu, siyasette, bilimde, sanatta, sporda  aklınıza ne gelirse ve hepimiz bulunduğumuz yerlerde makamlarda bu görevlerimizi başarılı bir şekilde eğer ifa edecek olursak inanıyorum ki Türkiyemizi bizler 2023'te muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmada, ilk 10'a sokmada çok çok büyük merhaleler katedebiliriz. Bizler bu inanç içerisindeyiz, yüklendiğimiz Türkiye'deki siyasetten gelen başbakanlık göreviyle bunu yürütüyoruz. Tüm kabinedeki arkadaşlarım bunun sorumluluğu içerisinde bunu sürdürüyoruz ve inşallah 2023'e de bu umutla, bu duyguyla ulaşacağımıza inanıyorum.  İşte bu son gelişen biliyorsunuz ekonomideki ortaya çıkan performans bize bunu gösteriyor ve inanıyorum ki ikinci çeyrek, üçüncü çeyrek ve bu yılın sonunda tümüyle 2014'ü başarıyla noktalayacağız. Ben sizlere de çok çok teşekkür ediyorum. Birliğimiz beraberliğimiz ve dayanışmamızın tabii ki bizim için en büyük güç olduğunu da bugün bir baba olarak hatırlatmak istiyorum. Tabii bir baba olarak bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum, aman üç çocuğu, annelerle beraber, el ele, ihmal etmeyin diyorum, en az üç çocuk..."

 

Valilik binasından belediye binasına kadar yürüyen Erdoğan, yol boyunca vatandaşlarla sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler