“Tarla Balıkçılığı’’ Projesi

“Tarla Balıkçılığı’’ Projesi

Vali Demirtaş Başkanlığında Düzenlenen Toplantıda “Tarla Balıkçılığı’’ Projesi Ayrıntılı Bir Şekilde Ele Alındı

“Tarla Balıkçılığı’’ Projesi

Vali Demirtaş Başkanlığında Düzenlenen Toplantıda “Tarla Balıkçılığı’’ Projesi Ayrıntılı Bir Şekilde Ele Alındı

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda, balıkçılık ve su ürünleri potansiyeli oldukça büyük olan Karataş İlçesi’nde yapılması planlanan “Tarla Balıkçılığı” projesinin geldiği son aşama detaylarıyla ele alındı.

 

Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ile Proje Koordinatörü Can Kabaali’nin katıldığı toplantıda konuşan Vali Demirtaş,  projelerin tamamlanmasıyla Tarla Balıkçılığı yöntemi sayesinde ekilemeyen arazilerde levrek, çupra ve karides yetiştirilebileceğini söyledi.

 

Vali Demirtaş proje hakkında bilgiler vererek, Adana’da kurulması planlanan Tarla Balıkçılığın Türkiye'nin ve Dünyanın en büyük Balık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olacağını, bölgede 2000 nitelikli istihdam olmak üzere 5000 kişiye istihdam sağlayacağını, yaklaşık 1 milyar 500 milyon TL ticaret hacmi ve yaklaşık 200 milyon dolar ihracat hacmi olacağını dile getirdi.

 

Vali Demirtaş, Karataş İlçesi Adalı Mahallesi'nde kurulacak olan Tarla Balıkçılığı’nın şimdiden Adana’ya ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Toplantı karşılıklı görüş alış verişiyle sürdü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler