Tekli eğitime destek için 77 bin derslik inşa ediliyor

Tekli eğitime destek için 77 bin derslik inşa ediliyor

Özcan Duman: "Şu anda Türkiye'de tekli eğitime geçmek için çok büyük bir kademe kaydedilmiş oldu. Daha önce her yıl 15-20 bin derslik inşa edilirken şu anda 77 bin dersliğin inşa ediliyor olması bu işe verilen önemin daha ciddi olduğunu göstermektedir"

Tekli eğitime destek için 77 bin derslik inşa ediliyor

- Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman:
- "Şu anda Türkiye'de tekli eğitime geçmek için çok büyük bir kademe kaydedilmiş oldu. Daha önce her yıl 15-20 bin derslik inşa edilirken şu anda 77 bin dersliğin inşa ediliyor olması bu işe verilen önemin daha ciddi olduğunu göstermektedir"
- "Tekli eğitimle ilgili Bakanlığımız şu anda var gücüyle, yerel yönetimlerimizle, valiliklerimizle beraber ciddi bir çalışmanın içerisinde. Gelecek sene 2019-2020 eğitim öğretim dönemine başlarken 77 bin dersliğin her biri hayata geçirilmiş olacak"

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, "Şu anda Türkiye'de tekli eğitime geçmek için çok büyük bir kademe kaydedilmiş oldu. Daha önce her yıl 15-20 bin derslik inşa edilirken, şu anda 77 bin dersliğin inşa ediliyor olması bu işe verilen önemin daha ciddi olduğunu göstermektedir." dedi.

Duman, AA muhabirine, eğitimin kalitesinin artırılması, öğrenciler ile öğretmenlerin fiziki şartlarının iyileştirilebilmesi amacıyla Bakanlığın, ikili eğitimden tekli eğitime geçiş süreciyle ilgili önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Bu kapsamda yeni derslikler inşa edildiğini belirten Duman, "Şu anda Türkiye'de tekli eğitime geçmek için çok büyük bir kademe kaydedilmiş oldu. Daha önce her yıl 15-20 bin derslik inşa edilirken şu anda 77 bin dersliğin inşa ediliyor olması bu işe verilen önemin daha ciddi olduğunu göstermektedir. Tekli eğitimle ilgili Bakanlığımız şu anda var gücüyle, yerel yönetimlerimizle, valiliklerimizle beraber ciddi bir çalışmanın içerisinde. Gelecek sene 2019-2020 eğitim öğretim dönemine başlarken 77 bin dersliğin her biri hayata geçirilmiş olacak." diye konuştu.

 Duman, dersliklerin inşaatının proje kapsamına alındığını, büyük bir kısmının da uygulama aşamasına geldiğini dile getirerek, "Tekli eğitime geçebilmek için kalan bazı sorunlu illerimiz var. Onlarda da arsa sorunlarımızı giderdiğimiz takdirde bir sıkıntı yaşanmadan, en kısa sürede tekli eğitime geçmiş olacağız. Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda hedeflenen projeye en yakın zamanda ulaşmış olacağız." ifadesini kullandı.

- "Eylül ayına kadar 10 bin derslik bitecek"

Duman, yeni dersliklerin yapılması için arsa temini ve mali imkanlar kapsamında bazı sıkıntıların aşılması için de çalıştıklarını aktardı. 

Bu yıl içerisinde gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında bilgi veren Duman, şunları kaydetti:

"77 bin dersliğimizin inşası devam ediyor. Bunun içerisinde hem kendi genel bütçemizden yaptığımız işlerimiz var hem de hayırseverler aracılığıyla yapılan işler var. Bu sene eylül ayına kadar 10 bin derslik hayata geçirilmiş olacak ama kalanlarının da inşası başladı, o da gelecek sene eylül ayına yetişecek şekilde ayarlandı. Gelecek yıl 77 bin dersliğin her biri hayat bulmuş olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler