Teröristin üzerindeki silah kimin?.

Teröristin üzerindeki silah kimin?.

Ünal Tanık ve Hasan Öztürk'ün sundukları 'Aslında Ne Oldu programında Türkiye'nin gündemini tartışıyor. MOSSAD'ın MİT'ten rahatsızlığı ve Kelkit'te...

Ünal Tanık ve Hasan Öztürk'ün sundukları 'Aslında Ne Oldu programında Türkiye'nin gündemini tartışıyor. MOSSAD'ın MİT'ten rahatsızlığı ve Kelkit'te ele geçirilen teröristin üzerinden çıkan silah hangi ülkeye ait.

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ve Ülke TV Genel Yayın Müdürü Hasan Öztürk, 'Aslında Ne Oldu programında yine Türkiye gündemini masaya yatırdılar. Program öncelikle artan terör olaylarını tartışmaya açtılar.

Ünal Tanık, PKK'nın yok olma sürecine girince var gücü ile saldırıya geçtiğini cezaevinde tutulan Öcalan'ın yaptığı tüm açıklamaların anında dışarıya servis edildiğini dikkat çekti. Tanık, terör hareketinin askerin hatalı eylemleri yüzünden doğduğunu ve sıkıyönetimler ve olağanüstü halle de serpilip geliştiğini belirterek bugün Olağanüstü hal ilan edilmesinin yeniden PKK'nın ekmeğine yağ süreceğini ileri sürdü.

Hasan Öztürk, açılım sürecinde PKK'nın elindeki argümanların tek tek elinden alınmaya başladığını, PKK'nın Kürt halkı için birşey söyleyecek durumda olmadığını dile getirerek MHP'nin olağanüstü hal istemesini anlamakta zorlandığını söyledi. Öztürk, terör örgütünün başlangıçta kendilerinin muhatap alınacağı umuduyla  açılıma sıcak yaklaştığını, ancak daha sonra devletin vatandaş ile terör örgütü arasında duvar örmeye başlaması üzerine eylemleri büyük boyutlara çıkarmaya başladığını söyledi. Öztürk, PKK saldırı ile kendi sonunu görmeye başlamasının önemli etken olduğunu dile getirdi.

Hasan Öztürk, terör örgütünde son bahara doğru çok büyük oranda bir hesaplaşma yaşanma endişesi taşıdığını, taban bulmakta zorlanmaya başladığını, Güneydoğu'daki üniversitelerde Kürt bölümleri kurulacağını, bundan sonra bölge halkının 'ben çocuğumu neden dağa göndereyim' sorusunu daha fazla soracağını söyledi. Öztürk, devletin kendi iç hesaplaşmasını yaptığını, faili meçhul cinayetlerle ilgili cinayetlerin sebebleri ve sonuçları ile ilgili hesaplaşma içinde olduğunu söyledi. Öztürk, devlet gibi terör örgütünün de kendi iç hesaplaşmasını yapmak durumunda olduğunu söyledi.

Öztürk, Öcalan'ın 11 yıldır içerde tutulmasına rağmen her sözünün dışarı yansıtıldığı ve durumuyla ilgili her ayrıntının çevreye farklı yansıtıldığını dile getirerek "Öcalan'ın artık sesinin kesilmesi gerekiyor" dedi.

Ünal Tanık, Başbakan Erdoğan'ın ilk kez mevziye gittiğini ve orada çok açık ve net mesajlar verdiğini dile getirerek "Bunun bana göre tek bir mesajı var. Bundan sonra Türkiye, muhatap alınmayı bekleyen PKK'ya en net cevap verdiğini ve hiçbir şekilde muhatap alınmadan üzerine gidileceğinin mesajı olduğu düşüncesindeyim." Tanık, "Erdoğan burdan çok açık bir mesaj verdi. O mesaj da bundan sonra yapılacak tek şey var PKK terör örgütü imha edilmek zorunda. Bir zaman konulacak. O zaman içinde PKK'dan silahlarının teslim olunması istenecek Kuzey Irak bölgesi dahil, temizlenme yoluna gidilecek. Bir kuşutma ile imha hareketin yapılması gerekiyor. Aynı zamanda demokratikleşme adımının da hiç aksatmadan yürütülmesi gerektiğine inanıyorum.

Hasan Öztürk, son bir hafta içinde, Genelkurmay'ın saldırılar artacak dedikten 12 gün sonra saldırı olduğu, Ergenekon sanığı komutanların peş peşe tahliye edildiğini, Ahmet Türk'e yumruk atan kişinin ilk duruşmada tahliye edildiğini, bunun dışında gündemde eksen kayması tartışmalarının yer aldığını bunların birbirinden farklı imiş gibi gözükmesine karşın ergenekonun kollarının çok farklı yerlere uzandığına ilişkin izler taşıdığına dikkat çekti.

Hasan Öztürk, Bir taraftan milli geliri yükseltme çalışmaları, sağlıkta devrim, ulaşımda ve iletişimde büyük atılımlardan rahatsız olan bir kesimin AK Parti'yi tasfiye etmek için adım atacak ve bunun karşısında yeni bir yapılanmaya gidilmesini görmekteyiz.

Ünal Tanık, Türkiye ile istatistik gerektiğinde bulamadığımız istatistikler CIA'nin sitesinde yer alıyor. gov.tr'lerde bulunmayan Türkiye'ye ait istatistikler CIA'da yer alıyor. Türkiye'deki dokuyu iyi biliyorlar ve ne zaman ne gerekiyorsa onu kullanmasını çok iyi biliyorlar. Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginlikten sonra yaşananlara bakılınca çok farklı şeyleri görmek mümkün.

AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye'nin komşuları ile ilgili ticaretinin payı yüzde 6 dolayında idi. En kolay ticaret sınırda ve komşu ile yapılır. Mal alıp görmek ve durumu anlayabilmek en kolay komşularla yapılandır. Bugün Türkiye'nin komşularla sıfır sorun politikası sonrası Türkiye çok başka bir imkan elde etti. Rusya bile komşu olmamasına rağmen 5 yıl içinde sadece rusya ile 100 milyar dolarlık bir hedef kondu. Bugün Türkiye'nin komşularla yaptığı ticaretin toplam dış ticaret içindeki payı yüzde 30'a ulaştı ve komşularda yatırım yapma noktasına geldi. Bu noktada birilerini rahatsız etmeye başladı.

Hasan Öztürk, İsrail'in son dönemde Türkiye'de MİT müsteşarını hedef aldığını, eskiden MOSSAD ve CIA'i ile Türkiye'nin çok koordineli çalıştığını ancak yeni müsteşarla aynı koordineli çalışamayacağını ileri sürerek " MOSSAD ve CIA yeni MİT müsteşarına güvenmiyoruz diyorlar. Bu Türkiye'de MİT'i kimin yönlendirdiğini ortaya koyması açısından büyük bir önem taşıyor. CIA'nın katlarında MİT'in irtibat büroları vardı. 28 Şubat sürecinde MİT sıkıfıkı idi. One minute sonrasında MİT ile MOSSAD arasında ayrışma başladı ve yeni atama sonrasında MOSSAD büyük huzursuzluk yaşamaya başladı. İsrail'in Kuzey Irak'la yakın temas içinde olduğu ve PKK terör örgütünün silahlanmasında MOSSAD'ın önemli rolü olduğu iddiası var. Kelkit'te terör örgütü ile yapılan çatışmada teröristin üzerinden ele geçirilen silah Kalaşnikof değil M16'dır. O silah da kima ait bulunabilir.

 Ünal Tanık, Mesut Yılmaz'ın Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Türkiye'nin elinde Türki Cumhuriyetlerle ilgili elinde olan belgelerin sadece bazı gazete haberlerinden ibaret olduğunu hatırlattı.

Haber7.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler