Türk Aksakkallar Birliği, Türk Devletlerinde Temsilcilikler Açma Kararı Aldı

Türk Aksakkallar Birliği, Türk Devletlerinde Temsilcilikler Açma Kararı Aldı

Genel Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Aksakkallar Birliği (TAİB) ilki Ankara’da olmak üzere tüm Türk devletlerinde temsilcilik açma kararı aldı.

Türk Aksakkallar Birliği'nin İlk Ofis Ankara’da Açılıyor

TAİB’in yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda ilki Türkiye’nin başkenti Ankara’da devamında ise tüm Türk devletlerinin başkentinde temsilcilik(ofis) açılması yönünde karar alındı.

TAİB Başkanı Akademisyen Sudeyifİmamverdiyev ile birliğin Türkiye ve Türk Dünyası Eşbaşkanı Hulusi Kılıç, örgütün bundan sonraki aşamada hayata geçireceği projelerin genişletilmesi gerektiğini ve bu yönde gerekli adımların atılması yönünde karar alındığını duyurdular.

Bakü Eski Büyükelçisi Hulisi Kılıç Tam Yetkili

Sudeyifİmamverdiyev, TAİB'infaaliyetlerinin daha da çeşitlendirmesi ve birliğin Türkiye başta olmak üzere tüm Türk Devletlerinde yerel ofisler açması için adımlar atılması gerektiği görüşünün savunulduğunu bu yöndeki çalışmaları ise Türkiye’nin eski Bakü Büyükelçisi aynı zamanda TÜRK Aksakkalar Birliği’nin eş başkanlığını da yapan Hulisi Kılıç’ın tam yetkili kılındığını açıkladı.

Türkiye’nin Bakü eski Büyükelçisi ve TAİB Eşbaşkanı Hulusi Kılıç ise sivil toplum kuruluşlarının mevcut potansiyelinden söz ederek, söz konusu sürece aktif olarak katıldığını ve Türk halkının genelinde entegrasyonun hızlanmasına önemli katkılar sağlandığını katılımcılara anlattı.

TAİB’in diğer yönetim kurulu üyeleri de Türk devletlerinde ve Türkiye'de temsilcilik açılmasının önemine değinerek, bu doğrultuda hazırlık çalışmalarına başlanması gerektiğini savundular.

TAİB,Tüm Türk Devletlerine Açılma Kararı Aldı

Görüşmeler sonucunda, başlangıç aşamasında Türk Devletleri Teşkilatı'na dahil olan ülkelerde Türkiye Aksakkalları Birliği’nin ilk temsilciliğinin Ankara’da kurulmasına karar verildi. Yönetim Kurulu üyelerinin kararı doğrultusunda Ankara’dan sonra sırasıyla Özbekistan, Kazakistan, Kırkızistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temsilcilik açılmasına karar verildi.

Görüşmede, Türk devletlerinde TAİB temsilciliği açılabilmesi için yetkili kişinin tespiti konusu da ele alındı. Yönetim Kurulu üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla bu görev Türkiye ve Türk Dünyasından Sorumlu Eşbaşkanı Hulusi Kılıç'a verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler