Türkçenin Sesi Azez’de Yankılanıyor

Türkçenin Sesi Azez’de Yankılanıyor

Yunus Emre Enstitüsü, 2015 yılında hayata geçirdiği Türkçenin Sesi Radyosu ile umudun adı olan Azez ve çevresinde yayın yapan radyolar aracılığıyla, Türkçenin sesini yerel halkla buluşturuyor.

turkcenin-sesi-radyosu-1.jpeg

Türkiye’ye dost insan sayısını artırmak vizyonu ile çalışmalarını 5 kıtada sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, 2015 yılında hayata geçirdiği Türkçenin Sesi Radyosu ile umudun adı olan Azez ve çevresinde yayın yapan radyolar aracılığıyla, Türkçenin sesini yerel halkla buluşturuyor.

Yunus Emre Enstitüsü Azez’de faaliyete başlayan Türk Kültür Merkezinde yürüttüğü çalışmalara ek olarak, bölge halkından gelen dil öğrenim taleplerini karşılamak ve daha fazla insana ulaşabilmek amacıyla Türkiye’nin dil, kültür ve sanat birikimini, dil öğrenim seviyelerine uygun ve anlaşılabilir içeriklerle hazırladığı radyo programlarını bölge halkının istifadesine sunuyor. 

İnternet üzerinden yaptığı yayınlarıyla, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de yabancı dil olarak Türkçe öğrenen ve Türkçe konuşan kitlelere ulaşan Türkçenin Sesi Radyosu, arşivinde bulunan radyo programlarını bölge halkının istifadesine sundu.

Türkçenin Sesi Radyosu, bölgede Arapça, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere üç dilde yayın yapan Sada El Furat, Yurt FM, Delal FM, Radyo Fecr, Radyo Şafak ve Mıntıka El Emini radyolarına ziyaretlerde bulundu. Yapılan görüşmeler neticesinde, A1’den C2 seviyesine kadar dil öğreniminin tüm aşamalarına hitap eden eğitim programlarının yanı sıra kültür, sanat ve edebiyat içerikli programlar, söz konusu radyoların yayın listelerindeki yerlerini aldı. Yerel halkın Türkçe öğrenmesine ve Türk kültürünü tanımasına olanak sağlayan ve oldukça zengin bir arşiv oluşturan programlar, 20 Ocak 2021 tarihi itibarı ile geniş bir dinleyici kitlesiyle buluşmaya başladı.

Azez Yunus Emre Enstitüsü okutmanları da Enstitünün karşında yer alan Mıntıka El Emini Radyosu’nda, Türkçe programların yanı sıra “Azez Gündemi” başlıklı haber programları sunmaya hazırlanıyorlar. Kademeli olarak çeşitlendirilecek olan programlar arasında kültür, gezi ve yemek programlarının da yer alması planlanıyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşılması da planlanan programlarla çok daha fazla kişiye hizmet ulaştırılması hedefleniyor. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler