'Türkiye ablukasını delecek filo istiyoruz'

'Türkiye ablukasını delecek filo istiyoruz'

Ermenistan'daki Miras partisi üyeleri, uluslarası örgütlere Gazze'ye gönderilerin yardım filosunun bir benzerinin, Avrupa'dan Türkiye ve ardından Ermenistan'a...

Ermenistan'daki Miras partisi üyeleri, uluslarası örgütlere Gazze'ye gönderilerin yardım filosunun bir benzerinin, Avrupa'dan Türkiye ve ardından Ermenistan'a gönderilmesini önerdi.

Ermenistan'da, 'Türkiye ablukasını delecek' bir yardım filosu önerileri gündeme geldi.

Öneriyi Ermenistan'daki Miras Partisi gündeme getirdi.

'Barış Konvoyu' olarak niteledikleri bu organizasyon kapsamında insani yardım taşıyacak tırların Atina-İstanbul-Kars-Gümrü rotası ile hareket etmesini isteyen Ermeni muhalifler, böylece araçların Türkiye-Ermenistan sınırını geçmesini istedi.

Miras Partisi üyeleri, "Ankara, Filistin halkına yönelik ablukanın kaldırılmasını istiyor. Ancak 1993 yılından beri sürdürülen Ermenistan ablukasına son vermeye yanaşmıyor. Bu yüzden Amerikan ve diğer uluslararası yardım kurululşarına böyle kapsamlı bir barış önerisini gerçekleştirmeyi öneriyoruz" dedi.

Parti üyeleri, yardımın 1988 yılında Ermenistan'da meydana gelen deprem sonrası sosyal sorunları çözülemeyen bir grup Ermenistan vatandaşına dağıtılacağını açıkladı.

Ermeni muhalifler, Ankara'nın yardım konvoyunun kapalı sınırı geçmesi için herhangi bir engel oluşturmayacağına umut ettiklerini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler