Ünüvar, “Sağlıkta önemli başarılara imza attık.."

Ünüvar, “Sağlıkta önemli başarılara imza attık.."

Ünüvar, Sağlık Bakım Hizmetleri Sempozyumu’nda konuştu. “Sağlıkta önemli başarılara imza attık, ancak geldiğimiz noktayı asla yeterli görmüyoruz”

Ünüvar, Sağlık Bakım Hizmetleri Sempozyumu’nda konuştu

“Sağlıkta önemli başarılara imza attık, ancak geldiğimiz noktayı asla yeterli görmüyoruz”

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti iktidarının 16 yılda sağlık alanında çok önemli başarılara imza attığını belirterek, “Geldiğimiz noktayı asla yeterli görmüyoruz. Daha çok gayret edip, daha çok şey yapmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

 

“3 MAYIS ‘SAĞLIKÇILAR GÜNÜ’ OLSUN”

Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi ve Sincan Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Sağlık Bakım Hizmetleri Sempozyumu”nda konuşan Ünüvar, Sağlık Bakanlığının kuruluş tarihi olan 3 Mayıs’ın “Sağlıkçılar Günü” olarak kutlanması önerisinde bulundu.

14 Mart, 21 Nisan, 8 Mayıs, 14 Mayıs, 22 Kasım, 22 Mart gibi doktorlar, ebeler, hemşireler, eczacılar, diş hekimleri, paramedikler ve ATT’ler günü gibi yıl içerisinde pek çok günün kutlandığını ifade eden Ünüvar, “Bunların bir kısmından haberimiz oluyor, bir kısmından olmuyor. Bir kısmı etkinlik yapabilecek sayıya ve imkâna sahip, bir kısmı ise o imkâna sahip değil. Şöyle bir gerçeği de ifade etmem lazım. Sağlık Bakanlığı cumhuriyet ilan edilmeden kurulan ilk bakanlık. 3 Mayıs 1920 tarihinde kurulmuş. Doktorların gününü kutlasanız, hemşireler ‘bizim günümüzü niye kutlamadınız?’ diye haklı serzenişte bulunuyorlar. Çünkü bizler icra konumundaki insanlar olarak hepsini kuşatıcı olmamız gerekiyor. Daha önce gündeme getirdiğim bir konuyu tekrar gündeme getirmek istiyorum. 3 Mayıs’ı baz alarak bir ‘Sağlıkçılar Günü’ yapsak ne güzel olur; doktorlar, ebeler, hemşireler paramedikler, ATT’ler herkes bir bayram havasında ‘Sağlıkçılar Günü’nü kutlasa. Esasında bütün bu tartışmaları da topyekün ortadan kaldırmış oluruz” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE AVRUPA’NIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİ”

Ülkelerin gelişmişlik göstergeleri arasında ekonomik, sosyal ve askeri gibi pek çok kriter arasında sağlığın da son dönemde önemli yer tuttuğunun altını çizen Ünüvar, şöyle devam etti:

“Şunu gururla söylüyorum; Türkiye 2017’de yüzde 7.4 büyüme ile Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Almanya’nın yüzde 2.2, Fransa ve İngiltere’nin yüzde 1.8, İtalya’nın yüzde 1.5, Yunanistan’ın yüzde 1.4 büyüdüğü bir ortamda Türkiye’nin yüzde 7.4 oranında büyümesi çok çok önemli. Büyüme toplumu daha ileriye götüren önemli bir husustur. Çünkü atılan her adımda nihayetinde ekonomik bir girdiye ihtiyaç var. Ekonomik gücünüz büyük değilse hedefiniz çok büyük olsa da bunu yerine getiremezsiniz. Bir hedefi yerine getirmek için hem gücünüzün hem de niyetinizin öyle olması gerekir. Çok şükür biz büyük bir gururla ifade edebilirim ki; sağlıkla ilgili konularda 2002’den itibaren hep bunları yapma arzusunda, gücünde ve kudretinde olduk.”

Yatırımcıların artık bir yere yatırım yaparken o bölgenin sağlık yönünden gelişmişlik düzeyine de dikkat ettiğini vurgulayan Ünüvar, “’Yatırım ortamının iyileştirilmesi’ diye bir kavram var. Bir yere yatırım imkânı getirecekseniz, oraya gelecek üst düzey insanlar şunu soruyor; ‘Sağlık hizmetleriniz nasıl, elemanım sağlık problemi yaşadığında uygun şartlarda tedavi edebilecek misiniz?’ Bu çok çok önemli” ifadelerini kullandı. 

 

“3T’Yİ YAP, 2T İLE ANIL”

Sağlıkçı ile siyasetçiyi aynı noktada buluşturan bazı özellikler bulunduğunu kaydeden Ünüvar, “Ben buna ‘3T Formülü’ diyorum. Bunlardan birisi temas; sağlık hizmeti de siyaset de temas olmaksızın asla yapılamaz. Temas olmadan tansiyon, nabız, ateş ölçebilir misiniz? Hayır. Siyasetçi de böyle. Şu anda sosyal medya vs. deniyor ama hiçbir zaman insanın gözüne baktığınız andaki hissi hiçbir sosyal medya aracı sağlayamaz. Dolayısıyla birinci ortak nokta temas. İkinci ortak nokta tahammül. Her ikisi de tahammüllü olmak zorunda. Siyasetçi her gün kendisinden iş isteyen, aş isteyen, tayin isteyen, bir sıkıntısının giderilmesini isteyen onlarca taleple karşı karşıya kalır. Sağlıkçı da öyle. Hastaneye gelen insanın ya acısı vardır, ya ağrısı. Dolayısıyla ikisinde tahammül çok önemli. Üçüncü T ise tebessüm. Hem sağlıkçı hem siyasetçi tebessüm etmek zorunda. İstediğiniz kadar kendi sıkıntınız olsun, etrafınızdaki insanların sıkıntısını gidermek adına tebessümü asla ihmal etmemelisiniz. Bu 3T’yi yaparsa hem siyasetçi hem sağlıkçı 2T ile anılır. Takdir ve teşekkür. Formül basit. 3T’yi yap, 2T ile anıl” dedi.

 

“DAHA ÇOK ŞEY YAPMAMIZ LAZIM”

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti iktidarının 16 yılda sağlık alanında çok önemli başarılara imza attığını belirterek, “Bizler geriye baktığımız zaman çok şey yaptığımızı görüyoruz ama ileriye baktığımız zaman daha çok şeyi yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Geldiğimiz noktayı asla yeterli görmüyoruz. Daha çok şey yapmamız lazım. Daha çok gayret etmemiz lazım” şeklinde konuştu.

 

“TEBESSÜM ÇOK ÖNEMLİ”

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal da konuşmasında tebessümün önemine işaret etti. Ankara’da bir kişinin yılda 10 defa sağlık kuruluşunda muayene olduğunu kaydeden Ünal, “Bu kadar yoğun bir ortamda, telaş içerisinde önemli bir ayrıntıyı unutuyoruz. Tebessümü unutabiliyoruz. Keşke unutmasak. Elimizden ne kadar geliyorsa, ne kadar gücümüz yetiyorsa tebessüm etmeliyiz. Çünkü tebessüm eden bir sağlık çalışanını gördüğünüz zaman daha mutlu oluyorsunuz. Hizmet esnasında tebessümü birbirimize hatırlatmalıyız” diye konuştu.

Sağlık bakım hizmetleri tanıtım videosunun izletildiği Rüstem Altunbaş Konferans Salonu’ndaki sempozyuma; Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Hamidullah Türkkanı, Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Dağdemir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aynur Yazıcı Sorucuoğlu ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler