Vali Coş'tan Adana'ya Veda

Vali Coş'tan Adana'ya Veda

Sakarya'ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'dan eşi ve çocuğuyla birlikte uğurlandı.Vali Coş, valilik kararnamesiyle atandığı Sakarya'ya gitmek için...


Sakarya'ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'dan eşi ve çocuğuyla birlikte uğurlandı.

Vali Coş, valilik kararnamesiyle atandığı Sakarya'ya gitmek için bugün Adana Valiliği'ne son kez geldi. Vali Coş, valilik bahçesini dolduran herkesle tek tek tokalaştı.

Bahçede yaptığı konuşmada, Adanalılardan helallik isteyen Coş, "Halka hizmet, Hak'ka hizmettir" anlayışıyla Adana'da 3 yıla yakın görev yaptım. Hükümetimizin sunduğu imkanları, ödenekleri en iyi şekilde kullanarak yatırıma dönüştürmeyi, vatandaşlarımıza verilen hizmetlerin niteliğinin yükselmesi, etkinliğinin artması, vatandaşımızın memnuniyetinin çoğalması için gece gündüz çalıştık. Biz bugün burada, yarın şurada, öbür gün başka bir yerde hizmet için varız. Adana'dan ayrılıyorum ancak her zaman kalbim burayla. Adana'nın sıcak kanlı insanlarıyla birlikte. Ben artık sizin bir hemşehrinizim. Hakkınızı helal edin" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Coş, kendini uğurlamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Vali Coş'un uğurlama anlarında duygulu anlar yaşadığı görüldü.

65 YAŞINDAKİ TEYZE DE VALİ COŞ'U UĞURLAMAYA GELDİ

Vali Coş'u uğurlamaya gelenlerin arasında 65 yaşındaki Huriye Baysal da vardı. Vali Coş, valiliği gelerek evinin çatısı uçtuğu için yardım istemiş, Vali Coş da Baysal'a yardım ederek evinin çatısını ve diğer eksikliklerini yaptırmıştı. Baysal, valinin gideceğini duyup Denizli Mahallesi'nden gelerek Vali Coş'u uğurladı. Baysal, "Valiye kötü diyorlar, ben hiçbir kötülüğünü görmedim; aksine ben onun çok iyiliğini gördüm. Kışın yağmurda evim akıyordu vali sayesinde sıcak yuvaya kavuştum. Ben valimizi çok seviyorum, gittiği için çok üzülüyorum" diye konuştu.

Vali Coş, bir süre sonra gelen eşi Aylin ve kızı ile birlikte otomobile binerek Adana'dan ayrıldı. Coş'a Pozantı'ya kadar konvoy eşlik etti.

Vali Coş'u uğurlamaya Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, kaymakamlar, savcılar, ilçe belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birçok davetli katıldı.

Adana'ya atanan Vali Mustafa Büyük'ün ise pazartesi günü göreve başlayacağı öğrenildi.

 

FATİH KEÇE

ADANA (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler