Vali Demirtaş “Kooperatifçilik Tanıtım Ve Geliştirme Projesi” Hakkında Bilgiler Al

Vali Demirtaş “Kooperatifçilik Tanıtım Ve Geliştirme Projesi” Hakkında Bilgiler Al

Vali Mahmut Demirtaş, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi” kapsamında Adana’da gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı.

Vali Demirtaş “Kooperatifçilik Tanıtım Ve Geliştirme Projesi” Hakkında Bilgiler Aldı

Vali Mahmut Demirtaş, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi” kapsamında Adana’da gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı.

Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan ve Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz’le bir araya gelerek yapılacak faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunan Vali Demirtaş, ülkemizde kooperatifçilik sektörünü daha ileri seviyelere taşımak amacıyla hazırlanan projenin rekabet edebilirliği ve yenilikçiliği sağlayarak toplumdaki kooperatifçilik imajını olumlu yönde güçlendireceğini dile getirdi.

Proje ile ulusal ve uluslararası pazarlarda faaliyet yürütebilecek kooperatifler kurulabilmesinin ve mevcut olanların kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler verilmesinin yanı sıra farklı kooperatif modellerinin tanıtılmasının amaçlandığını belirten Vali Demirtaş, “10-15 Şubat 2020 tarihleri arasında ilk olarak Adana’da olacak olan Kooperatifçilik Otobüsü hafta boyunca kooperatifçilik bilgilendirme toplantıları, söyleşiler ve çalıştay gibi birçok etkinlik gerçekleştirecek. Bunlara ek olarak illimizde üreten kadınlar ile üreten kadın kooperatiflerinin ürettikleri ürünler ise ulusal mağaza zincirinin satın alma ile e-ticaret sitelerinin pazarlama departmanları ile buluşturularak kadınlarımızın ekonomik hayattaki rolünün güçlendirilmesine katkı sağlanacak.” dedi.

Gerçekleştirilen bilgilendirme ziyaretinin ardından Vali Mahmut Demirtaş’ın Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Olgunlaşma Ensitüsü Müdürü Seher Coşkun, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, kadın kooperatifleri temsilcileri ile ulusal giyim mağazası temsilcisinden oluşan seçici kurul toplantıda bir araya geldi. Sergilenecek ürünlerin seçimi ile ilgili çalışma takviminin belirlendiği toplantıda, 28-29-30 Ocak 2020 tarihleri arasında Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda ürünlerin seçimine başlanması kararı alındı.

Diğer çalışmalarla ilgili detayların görüşüldüğü toplantı, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler