Vali Demirtaş’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı” Mesajı

Vali Demirtaş’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı” Mesajı

Vali Mahmut Demirtaş’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı” Mesajı

Vali Mahmut Demirtaş’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı” Mesajı

Tarihi şanlı zaferlerle dolu Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, özgür ve bağımsız yaşamak uğruna binlerce şehit vererek yaptığı kurtuluş mücadelesinin kıvılcımının parladığı 19 Mayıs 1919 tarihi; milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.

Bu tarih;  asırlardır hür yaşayan aziz milletimizin yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayarak yeniden şahlanışının simgesidir.

Bu tarih; milli birliğini muhafaza eden bir milletin kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaş ile ulusal benliğini kurtardığının ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığının tarihi bir ispatıdır.

Bizler bugün 19 Mayıs 1919’u; bağımsızlık mücadelesi veren tüm ulusların yolunu aydınlatan bir ecdadın torunları olmanın haklı gururuyla, birlik ve beraberlik içinde, huzur ve refah ortamında kutluyoruz.

 ‘’Her şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’’ diyerek Türk gençliğine olan sonsuz inancını vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a ayak bastığı bu anlamlı günü gençlere armağan etmiştir.

Sevgili Gençler;

Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi Türk Milleti’nin ve devletinin geleceği, sevinci ve umut kaynağı sizlersiniz. Yedi düvele boyun eğmeyen milletimizin esaret zincirinden kurtulup evrensel değerleri benimsemiş, modern bir devlet olarak bizlere bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, korumak, gelecek kuşaklara aktarmak sizlerin en büyük görevidir. Bizler, geleceğimizin teminatı siz gençlerimize sonsuz bir güven duyuyoruz. Sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için elimizden gelen azami gayreti gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin, milletimizin ve değerli Adanalı hemşerilerimizin 99. yıl dönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler