Vali Elban Hasan Aytekin Camiinin Açılışını Yaptı

Vali Elban Hasan Aytekin Camiinin Açılışını Yaptı

Vali Süleyman Elban, Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi’nde Hayırsever Hasan Aytekin’in destekleriyle yaptırılan caminin açılışını gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan Vali Elban, camilerin bizim medeniyetimizde hep odak noktası olduğunu dile getirdi.

İbadethane olmalarının yanı sıra buluşmalarımızda, nikahlarımızda, taziyelerimizde camilerin adeta milletimizin bir buluşma merkezi olduğunu dile getiren Vali Elban, “Öldükten sonra insanların amel defterini kapatmayan hususlardan biri sadaka-i cariyelerdir. Bu sadaka-i cariyeler içerisinde de Kabe’lerin şubesi olan camilerimiz en önde gelir. Dolayısıyla Hayırseverimiz Hasan Aytekin’e ve ailesine ne mutlu ki Yüreğir ilçemize Kabe’nin çok kıymetli bir şubesini kazandırdılar. Kendilerinden Allah razı olsun.” dedi.

İlimizde gerek cami gerek sağlık tesisleri gerek okul açısından gönlü zengin hemşehrilerimizin yaptırdığı birçok tesis olduğunu söyleyen Vali Elban, “Bu güzel camimiz de onlara ilave olan bir tesistir. Dolayısıyla bu hayratın bundan sonra da yapılacaklara örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Camimiz; sadece beş vakit namazın kılındığı bir ibadethane değil, inşallah medeniyetimizdeki gibi birçok hizmetin birlikte verildiği bir cami olarak Yüreğir’imize güzel hizmetlerde bulunur.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hasan Aytekin Cami dualarla hizmete açıldı. Vali Elban ve beraberindekiler açılışını gerçekleştirdikleri camide, ilk Cuma namazını birlikte eda ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler