Vali Elban’a Ahilik Haftası Ziyareti

Vali Elban’a Ahilik Haftası Ziyareti

Ahilik Haftası vesilesiyle Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer ve beraberindeki kutlama komitesi Vali Süleyman Elban’ı ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Elban, Ahilik Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi aldı.

Milletimizin Ahilik Haftası’nı kutladığını ifade eden Vali Elban; milli kültürümüzün armağan ettiği sayısız değerden biri olan Ahilik’in, meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağı olduğunu dile getirdi.

Esnaf ve sanatkârları yüksek ahlaki değerler ekseninde birleştiren Ahilik teşkilatının; Türk insanının mesleki marifetini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla yoğurarak asırlar boyu toplumsal düzeni sağladığını belirten Vali Elban, “Bu güzel kültürel mirasımızın geleceğe aktarılması hepimizin ortak sorumluluğu. İlimizde de esnaf ve sanatkârlarımızın ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan bu felsefeyi en güzel şekilde yaşattığına inancım tamdır.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler