Vedat Gündoğan: Karalar, 2 bin 500 dolayında işçinin çıkışını vereceği ileri sürülüyor..

Vedat Gündoğan: Karalar, 2 bin 500 dolayında işçinin çıkışını vereceği ileri sürülüyor..

CHP’li Zeydan Karalar’ın; Büyükşehir Belediyesi ile Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (ASKİ) yaklaşık 2 bin 500 dolayında işçinin çıkışını vereceği ileri sürülüyor..

Vedat Gündoğan: Karalar, 2 bin 500 dolayında işçinin çıkışını vereceği ileri sürülüyor..

Adana’da 31 Mart seçimlerini kazanarak MHP’li Hüseyin Sözlü’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu alan CHP’li Zeydan Karalar’ın; Büyükşehir Belediyesi ile Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (ASKİ) yaklaşık 2 bin 500 dolayında işçinin çıkışını vereceği ileri sürülüyor.

Sosyal belediyecilik bunun neresinde?

AK Parti Grup Sözcüsü, Büyükşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyon Başkanı Vedat Gündoğan, belediyenin bin 750 işçinin iş akitlerini feshetmek istediği yönünde kendisine bazı bilgiler ulaştığını söyledi. Gündoğan,”Ancak bu sayının şimdi de 2 bin 500 olacağı söyleniyor. Büyükşehir Belediyesi, bu işçileri hangi gerekçeye dayanarak işten çıkaracak? İş akdini feshedeceği işçilerin yerine yeni işçiler alacak mı, alacaksa neden bu işçilerle yollarını ayıracak, kamuoyu bunun cevabını bekliyor. Sosyal belediyecilik bunun neresinde?” diye sordu.

Adanalı kendisine moral verecek yeni projeler duymak istiyor..

Belediye başkanlarının üst kademe yöneticileri konusunda kendisine yakın isimlerle çalışabileceğine dikkat çeken Vedat Gündoğan, “Yaz döneminde, özellikle alınteriyle çalışan faydalı işçilerle ilgili hakkaniyet gösterilmeli. Millet sizi daha öncekilerden farklı olursunuz diye seçti. Adanalı kendisine moral verecek yeni projeler duymak istiyor, umutlanmak istiyor, moralsiz yaşamak değil.” dedi.

İki ay sonra maaş ödeyemeyebiliriz!

Büyükşehir Belediyesi ise bazı çalışanların iş akitlerinin feshedileceğine yönelik iddialar için bugüne kadar tatmin edici bir açıklama yapmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, nisan ayındaki ilk Meclis toplantısında, borç yükünden yakınarak, “Belki çalışanlarımıza iki ay sonra maaş ödeyemeyeceğiz” demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler