Yangına ilk müdahale için 32 köye su tankeri dağıtıldı?

Yangına ilk müdahale için 32 köye su tankeri dağıtıldı?

Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, bu yıl meydana gelen 10 orman yangınında 11 hektar alanın yandığını söyledi. Kara, bu rakamların önceki yıllara...

Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, bu yıl meydana gelen 10 orman yangınında 11 hektar alanın yandığını söyledi. Kara, bu rakamların önceki yıllara göre çok az olduğunu, bu durumun da kendilerini sevindirdiğini kaydetti. Kara, önceki yıllarda çıkan orman yangınlarının yüzde 33'nün anızdan kaynaklı olduğunu alınan tedbirler neticesinde 2009 yılında bu oranın yüzde 21'lere gerilediğini hatırlattı

Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, bu yıl meydana gelen 10 orman yangınında 11 hektar alanın yandığını söyledi. Kara, bu rakamların önceki yıllara göre çok az olduğunu, bu durumun da kendilerini sevindirdiğini kaydetti. Orman yangınlarına 1. derece hassas orman köylerine verilmek üzere Adana Valiliği İl Özel İdaresi tarafından alınan 32 su tankeri köy muhtarlarına teslim edildi. Sarıçam ilk müdahale ekip merkezinde yapılan teslim töreninde konuşan Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara; yılda ortalama 100 yangında 500 hektar alanın tahrip olduğunu buna karşılık 2009 yılında 81 orman yangınında 184 hektar alanının zarar gördüğünü, 2010 yılında da şuana kadar 10 yangında 11 hektar alanın tahrip olduğunu ifade etti.

Adana'da anız yangınları ile çok sık karşılaştıklarını dile getiren Kara, önceki yıllarda çıkan orman yangınlarının yüzde 33'nün anızdan kaynaklı olduğunu alınan tedbirler neticesinde 2009 yılında bu oranın yüzde 21'lere gerilediğini hatırlattı. Bunun memnuniyet verici bir gelişme olduğunu vurgulayan Kara, orman yangınlarına karşı halkı bilinçlendirme çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini aktardı. Kara, orman yangınları ile 10 işletme müdürlüğü bünyesindeki 56 işletme şefliğinde; 20 haberleşme merkezi, 48 yangın gözetleme kulesi, 9 ilk müdahale ekibi, 61 arozöz ekibi, 728 yangın işçisi ile mücadele edildiğini dile getirdi. Makine araç parklarında 56 arozöz, 10 ilk müdahale aracı, 15 su tankı, 32 motopomp monteli su tankeri, 11 dozer, 6 greyder, 1 ekskavatör, 9 treyler ve 63 motosikletin mevcut olduğunu belirten Kara, bu araçları kullanacak arozöz, greyder ile dozer operatörü olarak 100 işçinin yangın sezonunda istihdam edilmek üzere işe alındığını kaydetti.

Vali Yardımcısı Halis Arslan ise milli servetimiz olan ormanları koruyan Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, orman yangınları ile mücadelede göstermiş oldukları performanslarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından tankerler ile olası bir yangına nasıl müdahale edileceğinin tanıtımı tatbikatla yapıldı. Tatbikatın ardından temsili olarak 3 orman köyünün muhtarına su tankeri teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler