'Yaza Merhaba 2010 Fuarı' açıldı...

'Yaza Merhaba 2010 Fuarı' açıldı...

TÜYAP Adana Fuarcılık, Çukurova Fuarcılık ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen, ''Yaza Merhaba 2010 Fuarı'' açıldı.Tüketim malları,...

TÜYAP Adana Fuarcılık, Çukurova Fuarcılık ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen, ''Yaza Merhaba 2010 Fuarı'' açıldı.

Tüketim malları, dayanıklı tüketim malları ile motosiklet ve bisiklet olmak üzere üç ana dalda gerçekleşen fuar, 9 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki organizasyonun açılışındaki konuşmasında, bu yılın 7'nci etkinliği gerçekleştirdiklerini, 2010 yılı fuar ziyaretçilerinin 252 bin kişiye ulaştığını bildirdi.

Yine bu yıl 14 ülke ve yurt içinde 46 şehirden katılımcı sağladıklarını, bu sayede oteller, lokantalar ve alışveriş merkezlerinde hareketlilik yaşandığını belirten Ersözlü, böylelikle kent ekonomisine katkı sağlandığını söyledi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş ise 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yola çıktıklarını anımsatarak, ''Adana Valiliği başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun desteğini gördük. Çünkü, fuarın kent ekonomisine katkısının herkes bilincindeydi'' dedi.

Baş, gelinen noktaya da dikkati çekerek, ''Uzun yıllar bir tek fuar bile düzenlenmeyen Adana'nın, bugün büyükşehir belediyesi ve TÜYAP'ın da desteğiyle yılda yaklaşık 20 fuar düzenleyebilen bir yapıya sahip olması, 7 yıl öncesine kadar hayal bile edilemiyordu'' diye konuştu.

Şaban Baş, Adana'nın, Çukurova'da düzenlenecek fuarlar için en doğru adres olmasının yanı sıra Orta Doğu'nun fuar ve kongre merkezi olabilmesine yönelik hedeflere de her geçen gün biraz daha yaklaştığını sözlerine ekledi.

Gıda ve içecek, hazır giyim, ayakkabı, çocuk ihtiyaçları, oyuncak, saat, optik, kırtasiye, spor malzemelerini kapsayan ''Tüketim Malları'', mobilya, halı, ev tekstili, aydınlatma, beyaz eşya, ev elektroniği, bilgisayar, deniz araçlarını kapsayan ''Dayanıklı Tüketim Malları'' ve ''Motosiklet-Bisiklet'' olmak üzere üç ana dalda gerçekleştirilen fuar, 9 Mayıs'a kadar gezilebilecek. Fuar, konferans ve seminer gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Açılış törenine, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, ABD'nin Adana 2. Konsolosu Leyla Ones, Sanayi Odası Başkan Vekili Sadi Sürenkök ile diğer davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler