Yörükler, Hoca Ahmet Yesevi Otağında Sahur Yaptı

Yörükler, Hoca Ahmet Yesevi Otağında Sahur Yaptı
Dünya Türkmenler Birliği, Geleneksel Oğuz Otağı Sahur Programı Hoca Ahmet Yesevi Otağın’ında Gerçekleşti.

iftar-1-007.jpg

Yörükler, Hoca Ahmet Yesevi Otağında Sahur Yaptı

Dünya Türkmenler Birliği, Oğuz Otağı Sahur Geleneği Devam Ediyor..

Dünya Türkmenler Birliği, Geleneksel Oğuz Otağı Sahur Programı Hoca Ahmet Yesevi Otağın’ında gerçekleşti. Programa Bakan Jülide Sarıeroğlu, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana Cumhuriyet Başsavcı Ali Yeldan, Adana TV Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, AK Parti İl ve İlçe Başkan ve Yöneticileri, Bürokratlar, Yörük Türkmen Beyleri ve Hanımları ile Adanalılar Katıldı..

iftar-2-002.jpg

Oğuz Otağı Sahur Programı Esat Özkaya’nın sunumuyla, Tarık Karadağ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dünya Türkmenler Birliği Başkanı Av. İsmail Demirdüzen açılış ve selamlama konuşması yaptı. Bakan Jülide Sarıeroğlu, Milletvekili Ünüvar’ın konuşma yaptığı program, Dombra şarkısının ardından ilahi ve dualarla devam etti.

 

unuvar-005.jpg

Başkan Av. İsmail Demirdüzen Sosyal Medya Hesabında:

 “Yaylaların Şahinleri Kentlerin sessiz çoğunluğu Yörük Türkmenlerin hür Ve gür sesi Dünya Türkmenleri Birliği’nin Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nda Yörük kızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Adana Milletvekili Adayımız Jülide Sarıeroğlu’nun, Adana Milletvekilimiz TBMM Aile Sosyal ve Sağlık Komisyonu Başkanımız Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın, Adana Cumhuriyet Başsavcımız Ali Yeldan’ın, Ak Parti Adana İl Başkanımız Av. Fikret Yeni, İŞKUR Genel Müdürü, SGK Genel Müdürü, SGK ve İŞKUR Genel Müdürlüğü Daire Başkanları , Yüreğir Kaymakamımız Fatih Genel, SGK Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Adana Dernekler İl Müdürü, Adana İŞKUR İlmüdürü Ahmet Altuntaş, Adana Büyükşehir Bel. Meclis Üyesi Ve Adana TV yönetim kurulu başkanı Vedat Gündoğan,

 

iftar-3-010.jpg

Adana Cumhuriyet Başsavcı vekilimiz Cumali Tülü, Cezaevi izleme kurulu başkanı Ali Kerzin, Adana B. Şehir Beld. Meclis Üyesi Aydın Kocabaş, Adana Kızılay Derneği İl başkanı Ramazan Saygılı, Köprü Yardımlaşma Derneği başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, Osmaniye Yörükler Derneği Başkanı Bedtami Erdem, Osmaniye Tekeli Yörükler Derneği Başkanı , Adana Karakeçili Yörük Türkmen Derneği Başkanı EYÜP Tokmak, Adana Elazığlılar Dernek başkanı Asım Uğurludoğan, Adana Şanlıurfalılar Dernek başkanı Mehmet Kapan,

 

uzunkaya.jpg

ve Akparti Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, Dünya Türkmenler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve Yörük Türkmen Beyleri ve Hanımları ile Adanalı kardeşlerimizin yoğun katılımıyla Yörük Yaylasında sahur Proğramımızı gerçekleştirdik. Sahur programımızda Efsane Dombra şarkısının müellifi Arslanbek Sultanbekov kardeşimin canlı konseri ve Tarık Karadağ Ve ekibinin ilahi ve marşları, Esat Özkaya hocamızın muhteşem sunumlarıyla tarihi anlar yaşadık. Sahura kadar süren proğram sabah ezanının okunmasıyla tekrar buluşulmak üzere vedalaşıp ayrıldık.”dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.