"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi Adana'da da Hayata Geçirildi.

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi Adana'da da Hayata Geçirildi.

-8 Okuldan 400 Öğrenci Yüzme Eğitimi Almaya Başladı

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi Adana'da da Hayata Geçirildi.

-8 Okuldan 400 Öğrenci Yüzme Eğitimi Almaya Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonrasında 81 ilde hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi Adana'da da hayata geçirildi.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait yüzme havuzlarında başlayan proje kapsamında ilk etapta 8 okuldan 400 öğrenci yüzme eğitimi almaya başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından verilen eğitimler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftada 4 gün olarak gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerin eğitimini yerinde izleyerek çalışmaları yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, proje dahilinde birer aylık periyotlarla 3 dönem halinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek çalışmalarda Adana’da 2.000 öğrencinin yüzme eğitimi alacağını belirttiği konuşmasında şunları kaydetti. "İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ilk kez uygulanacak olan proje ile birlikte bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projeleri ile ilimizdeki öğrencilerimizi mevcut altyapı ve fiziki mekân imkânlarından faydalandırarak, sosyal hayata katılmalarına imkân sağlamayı hedefliyoruz. Sporun her geçen gün daha geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlerimize sporu sevdirerek onları sportmen bireyler olarak yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Birer aylık periyotlarla 3 dönem halinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" dahilinde Cumhurbaşkanlığı 2. Yüz Günlük İcraat Programının sonuna kadar bütün Türkiye'de yaklaşık 100 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

Ayrıca yüzme eğitimlerini Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ve 100. Yıl Yüzme Havuzu Amiri Selçuk Bababcan’da yakından takip ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler