Zayıflamanın sırrı bu yaprakta saklı...

Zayıflamanın sırrı bu yaprakta saklı...

Bilim adamları aşırı kiloyla mücadelede yeni bir öneride bulundu.Bilim adamları, zeytin yaprağı özüyle hazırlanan bir fincan kahvenin obeziteyle mücadelede...

Bilim adamları aşırı kiloyla mücadelede yeni bir öneride bulundu.

Bilim adamları, zeytin yaprağı özüyle hazırlanan bir fincan kahvenin obeziteyle mücadelede yardımcı olduğunu belirlediler.

Southern Queensland's Üniversitesi'nde yürütülen çalışma, metabolik sendrom belirtisi görülene kadar yüksek oranda karbonhidrat ve yağ içeren diyet ile 8 hafta boyunca beslenen fareleri kapsıyor.

8 hafta boyunca zeytin yaprağı özüyle güçlendirilmiş kahve içirilen farelerin normal kahve içenlerle karşılaştırıldığında kardiyovasküler, karaciğer ve metabolik belirtilerde iyileşme gösterdiği tespit edildi.

Araştırmacılar, zeytin yaprağı özünün anti-inflamatuar özelliğinden dolayı kilo verdirdiğini belirterek, "Yeşil çay, zerdeçal, aspirin türevlerinin ve ibuprofen'in benzer şekilde kilo verdirme etkisinin olduğu düşünülüyor" dediler.
American Journal of Nutrition isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, fareler üzerinde ortaya çıkan sonuçların beklenenin ötesine geçtiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler