13 bin memura ?köylüsün? dediler....

13 bin memura ?köylüsün? dediler....

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?ndaki değişiklikler, özellikle merkez uzmanı-taşra uzmanı ayırımından dolayı büyük tepkiyle karşılandı.İl Planlama...

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?ndaki değişiklikler, özellikle merkez uzmanı-taşra uzmanı ayırımından dolayı büyük tepkiyle karşılandı.

İl Planlama Uzmanları Derneği, Milli Emlak Uzmanları Derneği, Gelir Uzmanları Derneği ve Muhasebe Uzmanları, Devlet Memurları Kanunu?nda değişiklik öngören tasarıyı eleştirdi.

13 bin memurun etkileneceğinin belirtildiği ortak açıklamada, toplam 59 grup uzman olduğu bunlardan 54?üne yüksek geri kalan beşine düşük maaş uygulaması yapılacağı vurgulandı.

Merkez-taşra ayırımı

Tasarıyla kamuda görev yapan kariyer uzmanlarının, nitelik, mesleğe giriş ve yükselmeleri dikkate alındığında aynı koşullara ve yükümlülüklere tabi iken özlük hakları itibariyle iki farklı sınıfa ayrıldığı, hatta merkez uzmanı-taşra uzmanı şeklindeki bir ayrımın hayata geçirilmeye çalışıldığı belirtildi. Açıklamada, ?Tasarıda yer alan 59 kariyer mesleğin 54?ünde uzmanlar için yaklaşık 3500-4000 TL, uzman yardımcıları için ise 2000-2500 TL maaş öngörülmüş iken ayrı tutulan beş uzmanlıkta bu rakamlar uzmanlar için yaklaşık 1700 TL, uzman yardımcıları için de 1500 TL?dir? dendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler