57. Alay Şehitleri Camii’nin Tamamlanmasına Yönelik İftar Programı

57. Alay Şehitleri Camii’nin Tamamlanmasına Yönelik İftar Programı

Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen iftar yemeğine Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay,

57-alay-sancagi-cu.jpgsancak.jpg

57. Alay Şehitleri Camii’nin Tamamlanmasına Yönelik İftar Programı Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen iftar yemeğine Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, kamu kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamları katıldı.

Okunan Ezan-ı Şerif’in, yapılan duaların ve iftarın ardından inşaatı devam eden 57. Alay Şehitleri Camii’nin geldiği son durum hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verildi.

Yemekte 57. Alay Şehitleri Camii’nin tamamlanarak, hizmete açılması yönünde başlatılan kampanyaya kamu ve yerel yöneticiler ile işadamları nakdi olarak destek oldu.

dsc_1444.jpg

Vali Mahmut Demirtaş burada yaptığı konuşmada, “Çukurova Üniversitemizin düzenlediği iftar programına hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Öncelikle Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyor, sizlere sağlık ve esenlikler diliyorum. Adana’mızın önemli dinamiklerinin yan yana, gönül gönüle aynı iftar sofrasının etrafında buluşmasından duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Ramazan’ın beraberinde getirdiği sevgi, muhabbet, kardeşlik ve dayanışmanın yansıdığı, müstesna bir Adana fotoğrafında yer alan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“Ramazan’ın en güzel tarafı yılın geride kalan on bir ayından farklı olarak yardımlaşma duygusunu daha da ön plana çıkarmasıdır” diye konuşan Vali Demirtaş, “Rabbimizin bire yedi yüzlere varan mükâfat vaadine erişmek isteyen her bir kardeşimiz, diğer zamanlardan farklı olarak yardıma ihtiyacı olanlara, yardım kuruluşlarına, yolda kalmışlara el uzatmaya, yardım etmeye gayret eder. Derdine derman, sıkıntısına çare bulmaya çalışır. Velhasıl el uzatır, el verir; elini, hatta gövdesini taşın altına koyar. İşte kutlu bir zaman dilimini yaşadığımız, bağışlanma ve arınma ikliminin zirvesi Ramazan ayında, hepimizin sofrasında buluştuğu Çukurova Üniversitemizin 57. Alay Şehitleri Camii de sizlerden elinizi taşın altına koymanızı, yani yardımlarınızı bekliyor. Malumunuz 2013 yılında temelleri atılan, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Adanalı hayırsever kardeşlerimizin destekleri ile yaptırılan camimizin inşaatı için şu ana kadar 8 milyon 137 bin TL harcanmış durumdadır. İki minaresi ise Büyükşehir Belediyemiz ve derneğimiz tarafından yaptırılmıştır. 57. Alay Şehitleri Camii, ibadet mahalli ve kültür merkezi olmak üzere iki kısımdan oluşmakla birlikte, 4000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklüktedir. Kültür merkezimizde ise 500 kişilik konferans salonu, derslikler, kütüphane, sergi salonu, atölyeler ve fuaye alanı yer alacaktır. 57. Alay Şehitleri Camimizin, tüm bu özellikleri ile tamamlandığında üniversitemizin iftihar abidesi olacağı aşikardır” ifadelerini kullandı.

 

Vali Demirtaş “Bize düşen, bize yakışan, inşaatında ciddi mesafe aldığımız, 57. Alay Şehitleri Camii ve müştemilatını bir an önce tamamlamaktır.” şeklinde sürdürdüğü konuşmasında şunları söyledi;

 

“Amacımız, sizlerin de yardımlarıyla inşaatı tamamlayıp Allah izin verirse seneye iftarımızı orada açmaktır. Adana olarak; kamu, özel sektör ve iş dünyası olarak, biz bunu yapabilecek güçteyiz. Bu noktada bir hususa dikkatlerinizi çekmek istiyorum: Kardeşlerim, unutmayınız ki camimizin açılışını geciktirdiğimiz her gün, üniversitemizde okuyan her bir öğrencimizin vebali bizim üzerimizdedir. O sebeple öncelikle bu vebale girmemek ve öğrenci kardeşlerimizi cami ve kültür merkezine bir an evvel kavuşturmak için ellerimizi, gönüllerimizi, gövdelerimizi taşın altına koyalım, el ele vererek camimizin inşaatını tamamlayalım. 57. Alay Şehitlerinin torunlarının, 57. Alay Şehitleri Camiini yarı yolda bırakmayacaklarına yürekten inanıyorum. Şimdiden yapacağınız yardımların makbul olmasını temenni ediyorum. Ramazan-ı Şeriflerinizi tekrar tebrik ediyor; sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”

İftarda, Çanakkale'de 57. Alay'ın temsili olan sancağın gösterilmesi duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler