“AB’yi Öğreniyorum” Bilgi Yarışmasında Öğrenciler Birbirleriyle Yarıştı

“AB’yi Öğreniyorum” Bilgi Yarışmasında Öğrenciler Birbirleriyle Yarıştı

 Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün Sorumluluğunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Organizasyonunda...

 

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün Sorumluluğunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Organizasyonunda “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” Kapsamında  “ AB’yi Öğreniyorum” Bilgi Yarışması Düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin mali işbirliği kapsamında 2011 yılı lPA-l programından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığının faydalanıcısı olduğu kısa adı “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü sorumluluğunda 21 İlimizde uygulanmaya başlanmıştır.

İki yıl sürecek olan projenin hedefi; öğrencilerin AB’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik konuların uygulaması konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu amaçla resim, slogan, kısa öykü ve bilgi yarışmaları düzenlenmektedir.

Öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmelerinin teşvik edildiği “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışması ilçe finalleri, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilmiş ve ilçelerde yarışmalar tamamlanmıştır.

İl genelinde birincilik elde eden ve dereceye giren öğrenciler Ankara’da düzenlenecek olan Final Yarışmasına katılacak ve Türkiye çapında birinci olan takım daha sonra belirlenecek bir Avrupa Birliği ülkesine çalışma gezisine gidecektir.

Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen yarışmaya; İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Jüri Üyeleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan yarışmada, öğrenciler kazanmak için büyük çaba sarf ettiler. Yarışma sonunda Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi birinci,   Çukurova Piri Reis Anadolu Lisesi ikinci ve Ceyhan Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

                        Dereceye giren okullara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından hediye verildi. 

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler