Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger: "Yılbaşı alışverişini küçük esnaftan yapın"

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger: "Yılbaşı alışverişini küçük esnaftan yapın"

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger'den vatandaşlara çağrı: "Yılbaşı alışverişini küçük esnaftan yapın"

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Covid-19 salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarların zor günler yaşadığına dikkati çekerek, Adanalılardan yılbaşı alışverişini küçük esnaftan yapmalarını istedi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan kaynaklı olarak esnaf ve sanatkarların işlerinde ciddi oranda düşüş yaşandığını, yılbaşı alışverişiyle birlikte piyasaların hareketlenmesini beklediklerini dile getirdi.

Yeni yıla sayılı günler kaldığını hatırlatan Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Virüs salgını nedeniyle piyasaların durağanlaşması, işlerin azalması, alınan tedbirler neticesinde çalışma saatlerinin kısıtlanması gibi nedenlerle zor günlerden geçen esnafımız yılbaşı alışverişine çıkacak vatandaşların çarşı pazarı canlandırmasını bekliyor" dedi.

Yılbaşı öncesi hazırlıklarını tamamlayan esnafta her keseye ve zevke uygun ürünler bulunduğuna işaret eden Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, "Pandemi nedeniyle bu yıl yılbaşını evlerimizde karşılayacağız. Bu nedenle yiyecek, içecek ve küçük hediyelik eşya piyasasının hareketli geçeceğini düşünüyoruz. Yeni yıl alışverişine çıkacak vatandaşlarımıza önerimiz yılbaşı sofraları ve sevdiklerine verecekleri hediyeler için alışverişlerini sağlıklı, güvenilir esnafımızdan yapmalarıdır" diye konuştu.

Alışverişe çıkacak vatandaşları merdiven altı ürünler ile vitrinleri süsleyen suni indirim kampanyalarına karşı uyaran Başkan Niyazi Göger, "Her yıl, bayram, özel günler ve yılbaşı öncesinde olduğu gibi bu yılda AVM, zincir marketler ve  internet üzerinden satış yapan mağazalarda indirim kampanyaları peşi sıra başladı. Vatandaşlarımız, suni indirim kampanyaları ve sağlıksız, denetimden uzak merdiven altı tabir edilen ürünlere karşı dikkatli olmalıdır. Özellikle ucuz olduğu için bazı kesimlerce tercih edilen merdiven altı ürünlerin kullanılması ve tüketilmesi telafisi mümkün olmayan kötü sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.

Yılbaşı alışverişinin çarşı pazarda insan sirkülasyonunu arttıracağını, bu durumun da bulaş riskini yükselteceğini dile getiren Başkan Niyazi Göger, esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşlara;  maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami dikkat etmeleri, alınan tedbirlere hassasiyetle uymaları uyarısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler