Adana Furkan Vakfı’nda kayıt dışı 364 bin lira çıktı

Adana Furkan Vakfı’nda kayıt dışı 364 bin lira çıktı

- Vakıf binasındaki aramalarda gizli geçit ortaya çıkarıldı, kayıt dışı 364 bin lira ele geçirildi. Operasyonu protesto etmek amacıyla yapılacak eylem ve etkinlikler, valilikçe yasaklandı..

vakif-002.jpg

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına operasyon

- Adana merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda aralarında vakfın kurucu başkanı Kuytul'un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı
- Operasyonu protesto etmek amacıyla yapılacak eylem ve etkinlikler, valilikçe yasaklandı

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına operasyon: 21 kişi gözaltı

Furkan Vakfı'nın yurdunda erkek çocuklarına cinsel istismar skandalı  

Adana Furkan Vakfı’nda kayıt dışı 364 bin lira çıktı

ADANA (AA) - Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ve sorumluların arasında yer aldığı Adana, Elazığ ve Niğde'de 27 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakfın genel merkezindeki ve diğer adreslerdeki aramaya çok sayıda özel harekat polisi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı operasyon sırasında ekipler, caddede zırhlı araç ve uzun namlulu silahlarla bekledi. 

Vakfın genel merkezi ile Adana'daki 4, Elazığ'daki bir temsilciliğinin yanı sıra yöneticilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirildi. 

Operasyon kapsamında aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 vakıf yöneticisi ve üyesi gözaltına alındı. 

Şüphelilerden 6'sını arama çalışmaları sürüyor.

- Valilikten açıklama 

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına ve vakıf yöneticileri ile vakıfla irtibatı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği hatırlatılarak, "Şüphelilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları ve sivil toplum kuruluşları önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetler yasaklanmıştır." ifadesi kullanıldı. 

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına operasyon

- Adana merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda aralarında vakfın kurucu başkanı Kuytul'un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı
- Vakıf binasındaki aramalarda gizli geçit ortaya çıkarıldı, kayıt dışı 364 bin lira ele geçirildi
- Operasyonu protesto etmek amacıyla yapılacak eylem ve etkinlikler, valilikçe yasaklandı
 

ADANA (AA) - Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ve sorumluların arasında yer aldığı Adana, Elazığ ve Niğde'de 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakfın genel merkezinde ve diğer adreslerdeki aramaya çok sayıda özel harekat polisi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı operasyon sırasında ekipler, caddede zırhlı araç ve uzun namlulu silahlarla bekledi.

Vakfın genel merkezi ile Adana'daki 4, Elazığ'daki bir temsilciliğinin yanı sıra yöneticilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Operasyon kapsamında aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 vakıf yöneticisi ve üyesi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 6'sını arama çalışmaları sürüyor.

- Vakıf binasından kırtasiye dükkanına gizli geçit

Vakfın genel merkezinin bulunduğu binada yapılan aramalarda, bir kasa ve dolapta kayıt dışı olduğu belirlenen 364 bin lira ele geçirildi.

İncelemelerde, vakıf hizmet binasının karşısında vakfa ait 5 katlı bir kaçak yurt olduğu belirlendi. Vakfın bulunduğu binadaki mahzenden, gizli bir geçit aracılığıyla bir kırtasiye dükkanına giriş yapıldığı, buradan da vakfın karşısındaki kaçak yurda fiber hatlar çekildiği tespit edildi. Kaçak yurda çekilen fiber ağ ile vakfa ait internet ve sosyal medya hesaplarının yönetildiği iddia edildi.

Öte yandan, vakfın Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır bağlantılarının da araştırıldığı bildirildi. 

- Kuytul hakkında davalar

Vakfın kurucusu Alparslan Kuytul'un vakfa ait sosyal paylaşım sitelerinde yer alan konuşmalarıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığına gelen bir ihbar e-postası ve BİMER'e yapılan başvuralar üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturma sonucunda, konuşmalarında, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini diğer bir kesimine karşı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, halk ve devlet idaresi içerisinde bulunan bir kısım vatandaşları "dinli, dinsiz, din düşmanı" şeklinde inanç ve siyasi düşünce ayrımı yaptığı gerekçesiyle Kuytul hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldığı belirtildi.

Vakfa ait yurt yöneticilerinin, 2009-2011 yıllarında yurttan hırsızlık yaptıklarını iddia ettikleri çocukları alıkoyarak kaçırdıkları, işkence yaptıkları ve ailelerinden fidye istedikleri iddiaları üzerine bu kişiler hakkında dava açıldığı öğrenildi. Vakfa ait erkek öğrenci yurdundaki bir görevliye ise 2012'de üç çocuğa yönelik "zincirleme çocuğun cinsel istismarı" suçundan, üç yurt yöneticisine ise "suçu gizlemekten" açılan davada ceza verildiği bildirildi. 

- Valilikten açıklama

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına ve vakıf yöneticileri ile vakıfla irtibatı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği hatırlatılarak, "Şüphelilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları ve sivil toplum kuruluşları önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetler yasaklanmıştır." ifadesi kullanıldı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler