Adana Tarımına 75,8 Milyon Liralık Destek

Adana Tarımına 75,8 Milyon Liralık Destek

Güldemet SARI, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi çerçevesinde Adana’ya, 75.809.632,50 TL tutarında proje desteği verileceğini, bunun 36.259.253,01 TL kadarının hibe şeklinde ödeneceğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet SARI, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi çerçevesinde Adana’ya, 75.809.632,50 TL tutarında proje desteği verileceğini, bunun 36.259.253,01 TL kadarının hibe şeklinde ödeneceğini bildirdi.

Fatma Güldemet SARI, Adana’da, özellikle tarım konusunda hem yatırımların gerçekleşmesi, hem de çok özel projelerin hayat bulması için Adana Tarım İl Müdürlüğü öncülüğündeyoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Tarımın başkenti olan Adana’ya iktidarları döneminde her zamankinden fazla destek verildiğini ve bu desteğin artarak devam ettiğini ifade eden SARI, şöyle devam etti:

“Kırsaldaki vatandaşlarımızın kendi girişim ve çabalarını, kamu ile işbirliği içinde harekete geçirmeleri en önemli amacımız. Adana’da gittiğim her yerde,yatırımcı ve girişimcilerin verilen destekleri ayrıntılı inceleyerek, şartları uygun olanların müracaat etmelerini ve bürokratlarımıza da bilgilendirme toplantılarını sıklıkla yapmaları konusunu dile getiriyorum.

Şu ana kadar Adana’dan186 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 133 tanesi Ankara Merkez Değerlendirme Komisyonu’na gönderildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda,133 projeden, 128’i Adana ilimizde uygulanacak. Bu projelerden 25 tanesi Ekonomik Yatırım, 103 tanesi Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımı olarak belirlendi. Projelerin toplam tutarı 75.809.632,50 TL olup, ilimize 36.259.253,01 TL hibe ödenecek. Bu destekler sayesinde milyonlarca liralık yatırım Adana ekonomisine kazandırılacak ve yüzlerce insana yeni iş imkânısağlanacak.”

Cumhurbaşkanımızın 1 Nisan’da çiftçiler diyarı Adana’da olacağını ifade eden SARI, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkelerin yükselişi de, çöküşü de tarımla başlıyor. Bunun için güçlü Türkiye’nin yolunun güçlü tarımdan geçtiğini asla unutmamak zorundayız” dediğini hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle tarımda marka olma yolunda ilerleyen Adana için yapılan bu yatırımlar çok sevindirici. Adanalı tüm hemşehrilerimiz, çiftçisiyle, esnafıyla, 7’den 70’e herkes 1 Nisan’da Cumhurbaşkanımızla buluşmayı heyecanla bekliyor.”

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler