Adana'da Madde Bağımlılığıyla Mücadele

Adana'da Madde Bağımlılığıyla Mücadele

 Adana'da, madde ile tanışma olasılığı yüksek bölgelerde yaşayan gençler ve ailelerini madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmek amacıyla...


 

Adana'da, madde ile tanışma olasılığı yüksek bölgelerde yaşayan gençler ve ailelerini madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, risk altında bulunan ve madde ile tanışma olasılığı yüksek bölgelerde yaşayan gençler ve ailelerini madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmek, farkındalığı artırmak amacıyla SODES ?Portakal Çiçekleri? projesi ile ?Bağımsız Hayat? projesi hazırlandı.

Yüreğir İlçe Kaymakamlığı tarafından yürütülmekte olan ?Madde Bağımlılığına Hayır Yaşama Evet? projesine ortak olunurken, Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülmekte olan ?Öğrencilerin Gelişimi ve Geleceğini Destekleme? projesine de uzman personel görevlendirilerek destek verildi.

Ayrıca valilik ile emniyet müdürlüğüne gelen talepler doğrultusunda ?Madde kullanımının zararları, korunma yolları, tedavisi ve yasal boyutu? hakkında seminerler düzenlendi. Madde bağımlılığı konulu ?Çalıntı Düşler? ve ?Yarınlara Geç Kalmadan? isimli tiyatro oyunları sahnelendi.

Bu projeler kapsamında, 72 okulda 15 bin 408 öğrenci, 619 öğretmen ve 584 veliye, 22 camide 15 bin 300 vatandaşa, 13 köyde  bin 412 vatandaşa, 2 kamu kurumunda, görevli 150 memura seminer verildi, 20 lisede 6 bin 740 öğrenci, 190 öğretmen ve 700 veliye ise tiyatro izletilmek suretiyle toplamda 40 bin 103 vatandaşa bilgilendirme yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Ülkemiz ekonomisini olumsuz etkilemenin yanı sıra, toplumda ahlaki, sosyal, mali çöküntülere neden olan, toplumun ve bireylerin sağlığını doğrudan etkileyen, uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin önlenmesi için alınan tedbirlerin, gerçekleştirdiğimiz operasyonların yanı sıra yapılan eğitimlerin ve üretilen projelerin de önemli olduğunu biliyor, gençlerimizi bu sonu olmayan yoldan kurtarmak adına zaman ve mekan sınırı tanımadan çalışmalarımıza kararlıkla devam ediyoruz" denildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler