Adana’da Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar..

Adana’da Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar..

 Adana’da Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Konulu Çalıştay Düzenlendi Çalıştaya İl Milli Eğitim Müdür Vekili...

 

Adana’da Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Konulu Çalıştay Düzenlendi

 

Çalıştaya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazim Baran,İl Şube Müdürü Ahmet Oflaz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şule Erdem ile okul öncesi okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

              

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açış konuşmasını İl MilliEğitim Müdür Yardımcısı Kazim Baran yaptı.

 

Baran, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Okul Öncesi Eğitim adına çalışmalar yapıyor ve projeler geliştiriyoruz. İstatistiklere göre  2014-2015 Eğitim Öğretim yılının sonunda il genelinde okul öncesi okullaşma %34.17 gibi bir rakamda idi; çalışmalarımız sonucu bu aralık ayı itibari ile elimizdeki verilere göre okullaşma oranımız  %56 ‘ya ulaşmıştır. Yaş oranlarını da hesaba katığımızda bu oran toplamda %70’i bulmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullaşma konusunda hedefimiz %85 tir ve  bu orana ulaşmak için  ne gerekiyorsa yapacağız. Bu çalıştayımızda  çok güzel fikirler ortaya çıkacağını ve önümüzdeki yıl içerisinde okullaşma oranına ciddi katkı  sağlayacağını düşünüyorum.

                 Projenin içeriği ve işleyiş hakkında bilgi veren  Baran’dan sonra Çukurova Üniversitesi Okul Öncesi Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi Dr. Şule Erdem “Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri” konulu bir sunum yaptı.

   Çalıştaya katılımcılarının fikir alışverişinde bulunarak  “Adana’da Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri”ni  görüşmelerinin ardından  çalıştay raporu oluşturuldu.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler