Adana’da Türkçe Yeterlilik Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı..

Adana’da Türkçe Yeterlilik Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı..

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar Başkanlığında Türkçe Yeterlilik Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

mem_3918.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi  kapsamında ülkemizde eğitim gören Geçici Koruma Altındaki Suriyeli Çocukların katılacağı, 21 Nisan 2018 tarihinde ilimizindearalarında bulunduğu 23 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek Türkçe Yeterlilik Sınavı’nın bilgilendirme toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar başkanlığında, Sarıçam İlçesi Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeyapıldı.

Toplantıda Türkçe Yeterlilik Sınavı ile ilgili bir sunum yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Ömer Oflaz, yapılacak sınava Adana’dan yaklaşık 25.000 öğrencinin katılımının sağlanacağını ve sınavın ilimizde büyük bir özveri ile yürütülen Türkçe öğretim faaliyetlerinin başarı düzeyini göstermesi açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

mem-adana.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 yılında Adana’da göreve başladığında ilimizde bir sivil toplum kuruluşu tarafındaneğitim verilen Suriyeli öğrenci sayısının yaklaşık 400 olduğunu, geçtiğimiz dört yıl boyunca yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen projeler sonucunda 21 Geçici Eğitim Merkezi açıldığını bunların yanı sıra halk eğitim merkezlerinde verilen kurslar, Suriyeli çocukları eğitim hayatına entegre edebilmek amacıyla düzenlenen seminer, toplantı ve konferanslar, Bakanlığımızın ve Valiliğimizin destekleriyle yapılan mali ve sosyal yardımların sonucunda bu yıl geçici eğitim merkezleri ve 520 okulumuzda eğitim alan toplam Suriye uyruklu öğrenci sayısının 35.000’e ulaştığını belirtti. 

Akpınar, sözlerini “Suriyeli öğrencilerimizin yoğunlukta olduğu illerimize oranla okullaşmada iyi bir değer yakaladık. Ancak, bu sayı artık tamam dediğimiz bir sayı değil. Elbette çalışmalarımız devam edecek.Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da destek bekliyoruz. Okula gitmeyen öğrenci tespit edildiğinde bize bildirmeleri gerekiyor. Irk, dil, din ayrımı gözetmeksizin bu topraklarda büyüyen her çocuğun eğitim hakkından yararlanması gerektiğine inanıyoruz. Eğitim, her bireyin hakkı olduğu gibi içinde bulunduğumuz toplumunda eğitimli bireylere ihtiyacı var. “ şeklinde sürdürdü. 

İl Müdürü konuşmasının sonunda, 21 Nisan 2018’de yapılacak sınava Suriyeli öğrencilerin katılımının azami ölçüde sağlanması gerektiğini hatırlattı. Sınava ilişkin tedbirlerin alınmasını ve en önemlisi kalan süre zarfında hedeflenen başarının sağlanması için çalışmaların titizlikle sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Bilgilendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan  Akpınar’ın katılımcılara başarı dilekleri ile sona erdi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler