Adana’da ve Ülke Genelindeki İş Yerlerinde Eş Zamanlı Denetimler Yapıldı

Adana’da ve Ülke Genelindeki İş Yerlerinde Eş Zamanlı Denetimler Yapıldı

Normalleşme planı kapsamında koronavirüs salgınının yayılımını engelleme, kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığı

Normalleşme planı kapsamında koronavirüs salgınının yayılımını engelleme, kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığınca yayımlanan Genelge kapsamında yer alan birçok iş yeri, belirlenen tedbirlere uymaları kaydıyla yeniden hizmet vermeye başladı.

Söz konusu olan iş yerlerinin(berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, ticari taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehiriçi ve şehirlerarası toplu ulaşım, camiler/açık alanlar, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, park/piknik alanları vb. yerler, dernek lokalleri, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin ) faaliyetleri sırasında  Genelge’de belirtilen hususlara uyup uymadıkları ülke genelinde yapılan eş zamanlı denetimlerle kontrol edildi.

Adana’da da birçok iş yerinde yapılan denetimlerle ilgili bir açıklamada bulunan Vali Demirtaş, “Virüs salgınına karşı alınan sıkı tedbirleri ülkemiz genelinde elde edilen tablonun başarılı olması vesilesiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan normalleşme planı kapsamında Bakanlığımızca yayımlanan Genelge ile iş yerlerinde uyulması gereken kuralları belirlenmiştir. İlimiz genelinde yeniden hizmet vermeye başlayan tüm iş yerlerinden belirlenen kurallara riayet etmelerini önemle rica ediyoruz. Tüm işletmecilerimiz, iş yeri sahiplerimiz ve tüm vatandaşlarımızdan belirlenen hususları titizlikle uygulamalarını önemle rica ediyoruz. Elde ettiğimiz kazanımları kaybetmememiz için herkesin üzerine düşeni yapması ve bu süreçte titizlikle belirlenen kurallara uyması gerekiyor. Biz de görevlendirdiğimiz ekiplerimiz vasıtasıyla iş yerlerinde gerekli denetimleri sık sık gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızın da desteğiyle ülkemizin bu tehlikeden bir an evvel kurtulması için gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler