Adana'ya Suriyeliler için yeni konteyner kent 

Adana'ya Suriyeliler için yeni konteyner kent 

Vali Demirtaş, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için inşa edilen 25 bin kişilik konteyner kentte incelemede bulundu

ADANA (AA)

- Adana'nın Sarıçam ilçesinde, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 25 bin kişilik konteyner kent kurulduğu bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Mahmut Demirtaş, halihazırda bir çadır kentin bulunduğu ilçeye yapılan ve tamamlanma aşamasında olan konteyner kent alanını gezdi.
Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, yüklenici firma yetkilileri ve diğer ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Demirtaş, konteyner kentin bir an önce hazır hale getirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Demirtaş, konteyner kentin kısa süre sonra tamamlanacağını belirterek "Sarıçam ilçesinde geniş bir alanda kurulan konteynerler ile Adana'nın merkezi ve ilçelerinde, çadırlarda ve zor şartlar altında yaşayan Suriyelilerin barınma, eğitim ve sağlık hizmeti gibi ihtiyaçları önemli ölçüde karşılanacak." ifadelerini kullandı.
- Sosyal donatılar da olacak
Alanda 5 bin konteynerin bulunacağını, her konteynerde ortalama beşer kişilik ailelerden 25 bin Suriyelinin kalacağını aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:
"Sosyal donatıların da yer alacağı konteyner kent, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mültecilere hizmet edecek. Onlara sahip çıkmak bizler için bir insanlık göreviydi. Biz, hükümetimizin de büyük destek ve teşvikleriyle bu görevi yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Sarıçam ilçemizde yapımı tamamlanma aşamasına gelen konteyner kentte cami, okul, sağlık ocağı gibi çeşitli sosyal donatılar da yer alacak. Konteyner kentin önümüzdeki günlerde tamamlanmasıyla, binlerce Suriyeli, çadırlarda yaşamaktan kurtulup, çok daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürecek. "
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler