AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Brunson açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Brunson açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Brunson kararına ilişkin, "Bu safhada yargısal akış tamamlandı ama diğer aşamalar devam edecek." dedi

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Brunson açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Brunson kararına ilişkin, "Bu safhada yargısal akış tamamlandı ama diğer aşamalar devam edecek." dedi

ADANA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, "Bu şahsın belli bir mekana girdiği ve o mekandan çıkmadığı görülmektedir. Dolayısıyla bunun açığa kavuşturulması gerekir. Her türlü spekülasyondan uzak olarak, olayın açığa çıkması için en yüksek hassasiyeti gözeterek çalışmalar sürdürülüyor." dedi.

Çelik, AK Parti Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Kaşıkçı meselesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil herkesin hassasiyetle takip ettiğini söyledi.

Konuya ilişkin iki ayaklı bir soruşturma yürütüldüğünü ifade eden Çelik, "Birincisi, Türkiye'nin kendi müstakil soruşturması. İkincisi de geçen günlerde görüldüğü gibi Suudi makamları Türkiye ile işbirliği yapmak istediler." diye konuştu.

Çelik, Kaşıkçı olayını "çok vahim bir meseledir" şeklinde tanımlayarak, şöyle devam etti:

"Bu çok vahim bir meseledir. Saygın bir gazetecinin öldürülmesiyle ilgili son derece spekülatif iddialar var. Bazı isimler üzerinde yoğunlaşma vardır, bunların hepsi iddiadır, güçlü bir şekilde soruşturulacaktır. Asla affedilemeyecek, asla üssü örtülemeyecek bir eylemdir. Kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti topraklarının içerisinde, Viyana Sözleşmesi'ne göre Türkiye Cumhuriyeti toprağı değil o ülkenin toprağı sayılabilecek bir alanda bu eylemin yapıldığına dair tartışmalar, iddialar var. Dolayısıyla bunlarla ilgili soruşturmalar bu çerçevede yürütülecek. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'ni, bizi doğrudan ilgilendirmektedir. Kendi topraklarımızın içinde bu şahsın kaybolması söz konusu. Bu şahsın belli bir mekana girdiği ve o mekandan çıkmadığı görülmektedir. Dolayısıyla bunun açığa kavuşturulması gerekir. Her türlü spekülasyondan uzak olarak, olayın açığa çıkması için en yüksek hassasiyeti gözeterek çalışmalar sürdürülüyor."

 

"Bu eyleme karışanlar varsa ağır sonuçları olur"

Ömer Çelik, bu eylemi Türkiye Cumhuriyeti'nin asla meşru görmeyeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bu eyleme karışanlar varsa kuşkusuz bunun ağır sonuçları olur. Ama bu mesele sadece Türkiye Cumhuriyeti ile bu eylemi yapanlar arasında değildir. Bu demokratik dünyayla, uluslararası düzenle, uluslararası kurumlarla bu eylemi yapanlar arasında bir meseledir. Dolayısıyla demokratik dünyadan da çok yüksek sesler ortaya çıkıyor bu konunun takibiyle ilgili. Dünyanın her tarafında bu konuya yüksek hassasiyet gösteriliyor. Hassasiyetimiz çok yüksektir. Şundan herkes emin olsun; bir takım yapılan çalışmalar hakkında günübirlik bilgi verilmemesi, bu konudaki hassasiyetin pörsüdüğü anlamına gelmemektedir. Çok yüksek bir ilgiyle bu çalışmalar yürütülüyor, büyük bir hassasiyetle bu çalışmaları takip ediyoruz, eninde sonunda bu eylem nasıl olmuştur, bunu kimler yapmıştır, bu şahıs nasıl kaybolmuştur, saygın bir gazeteci nasıl birden bire ortadan kaybolabilir, ona karşı nasıl bir eylem gerçekleştirilmiştir ve bu eylemi kimler gerçekleştirmiştir, bu eninde sonunda ortaya çıkacaktır."

Çelik, bu olayın soruşturulmasında kimsenin kuşku duymaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu meseleyi sonuna kadar takip edeceğiz ve açığa çıkaracağız." ifadesini kullandı.

"Cumhur İttifakı'na verilen önem hepimiz tarafından ifade ediliyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, mahalli idareler seçimlerinde ittifak görüşmelerine ilişkin, "Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de bir formüle dönüşüp dönüşmeyeceği, dönüşürse nasıl bir formüle dönüşeceğiyle ilgili konu aynı şekilde kendi doğal akışı içerisinde devam ediyor. Orada bir aksama yok, herhangi bir sıkıntı yok." dedi.

Çelik, partisinin Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, mahalli idareler seçimleriyle ilgili ittifak konusunda heyetlerin belli konuları olgunlaştıracağını söyledi.

Heyetlerin yapılan görüşmeyle ilgili sunumlarını genel başkanlara yaptıklarını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla o bahsettiğimiz ittifakla ilgili yani Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de bir formüle dönüşüp dönüşmeyeceği, dönüşürse nasıl bir formüle dönüşeceğiyle ilgili konu aynı şekilde kendi doğal akışı içerisinde devam ediyor. Orada bir aksama yok, herhangi bir sıkıntı yok. Zaten Cumhur İttifakı'na verilen önem her iki heyet tarafından da hepimiz tarafından da ifade ediliyor. Ama Cumhur İttifakı'nın her somut olayda nasıl bir sonuç doğuracağı, nasıl bir sonuca evrileceğiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu konuda da tabii arayış sürüyor. Yani bu yerel seçimlere dönük olarak bir formül üretilebilir mi, üretilirse nasıl olur bunla ilgili arkadaşların çalışmaları sürüyor."

"Vatandaşın hiçbir sorusu cevapsız bırakılmayacak"

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına ilişkin genelgesine dair bir soruya da bu genelgenin daha önce yayımlanan tasarruf genelgesiyle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bürokrasinin azaltılmasına, vatandaş odaklı bir devlet anlayışının tam olarak yerleştirilmesine büyük bir önem verdiklerini, bunu yüksek bir hassasiyetle takip ettiklerini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Bu genelgede önemli konulardan bir tanesi şu, vatandaşın hiçbir sorusu cevapsız bırakılmayacak. Vatandaş herhangi bir makama gittiğinde, belli bir meseleyi öğrenmek istediğinde orası 'bu konunun ilgilisi ben değilim' diye bir cevap veremeyecek. İlgilisi kendisi değilse bile bunun cevaplanması için harekete geçecek ve orada vatandaşımızın sorusu cevaplanacak, sıkıntısı giderilecek. Devlet, vatandaş için var. Devlet vatandaşın üstünde, vatandaşa yukarıdan bakan bir kurum değil. Devlet vatandaşlarımızın içinde, milletimizin içinde örgütlenmiş bir yapı değil, milletimizin tamamının örgütlenmiş halidir. Dolayısıyla en büyük hassasiyetlerimizden bir tanesi, bürokratik vesayetin azaltılmasıyla birlikte bu bürokratik kalemlerde de tasarrufa gidilmesidir. Dolayısıyla bürokratik kalemlerde de tasarrufa gidilmesi vatandaşın sorduğu sorulara güçlü bir şekilde cevap alabilmesi, bu cevabı kurumlar arasında oradan oraya savrulmadan, ilk başvurduğu yerden itibaren bu cevaba ulaşabilmesi hepimizin hassasiyetle üzerinde durduğu bir konu. Bu genelgeyi, vatandaş odaklı devlet anlayışı açısından Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamından, Cumhurbaşkanı'mızdan, kurumlara verilen bir talimat olarak değerlendirmek ve bundan sonrasında da her türlü her devlet görevlisinin vatandaşımızla kurduğu ilişkiyi bu çerçevede kurmasını sağlamak üzere ciddi sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz."

Muhabir: Bekir Ömer Fansa

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler