Ali Geçioğlu: ’Siyaseti, problem üreten değil çözüm üreten bir kurum haline getirmeli..’

Ali Geçioğlu: ’Siyaseti, problem üreten değil çözüm üreten bir kurum haline getirmeli..’

Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Geçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada: "İktidar ve muhalefetin siyaset anlayışı siyaseti kirletmiş ve siyasetin dili sivrilmiştir..'

Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Geçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada: "İktidar ve muhalefetin siyaset anlayışı siyaseti kirletmiş ve siyasetin dili sivrilmiştir. Biran önce siyasiler halkı kutuplara ayıracak, kin ve nefret tohumlarının yayılmasına zemin hazırlayacak konuşma üsluplarından vazgeçmelidirler", dedi.

 

Geçioğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Siyaset, problem çözme sanatıdır. Ne yazık ki ülkemizde yürütülen siyaset problem çözme yerine problemin kaynağı olmaktadır. İktidar ve muhalefet ülke problemlerinin çözümü konusunda ciddi bir çalışma ortaya koyabilmiş değillerdir. En ciddi ve milli olan bir konuda dahi anlaşamamaktadırlar. Kavramların içini de boşaltarak sulandırmaktadırlar. Meclis kürsüsü ve ekranlar çözüm üretme yerine partilerin şahsi hesaplaşma alanları olmuştur. Sen şunu dedin, ben bunu dedim, olmadı tazminat davaları vs…

Millet, problemlerin altında inim inim inlerken, sorunlarına siyaset mekanizmasının çözüm bulmasını beklerken şahsi kavgalara şahit olmaktadır. Gelinen noktada siyaset müessesi kirlenmiş, dili sivrilmiş, hukuk da siyasallaşmıştır. Toplum fertleri kutuplara ayrıştırılmıştır. Kutuplaştırıcı üslup aile huzurunu bozmakta, komşular, akrabalar arası ilişkileri bir daha düzelmeyecek şekilde yaralamakta, daha vahimi küçük yerleşim birimlerinden büyük yerleşim birimlerine kadar her yerde kardeş kavgalarının fitilini ateşlemektedir. İktidar, kurduğu korku imparatorluğu ile kendi içerisinde veya karşısında kimsenin konuşmasına fırsat vermemektedir. Siyasiler, bir an öncel  halkı kutuplara ayıracak, kin ve nefret tohumlarının yayılmasına zemin hazırlayacak konuşma üsluplarından vazgeçmelidirler. 

Türk toplumunu ve insanını, şerefli mazisi, eşsiz tarih birikimi ve devasa manevi değerlerine layık; yüce, ileri ve mutlu bir hayat tarzına kavuşturmak için iktidar ve muhalefet söylemlerine dikkat etmelidir. Siyaseti, problem üreten değil çözüm üreten bir kurum haline getirmek için gayret göstermelidirler. Milli kavramların içini boşaltarak atılan hamasi nutuklar geçici olarak başarılar getirebilir ama yok oluşa olan giden gidişi asla durduramaz.  

 

Aziz millet

Söz düelloları ile ülkeyi uçurumun eşiğine getiren bu iktidar ve bu danışıklı muhalefetten kurtulmak şarttır. Metal yorgunluğuyla diktatörleşme eğilimine girmiş iktidardan da danışıklı muhalefetten de bu millete hayır gelmez. Hoşgörülü ve temiz siyaseti tesis etmek, özlediğin hak, hukuk, adalet, hürriyet, huzur, birlik, barış iklimi için, ‘Muhteşem Türkiye’ için Millet Partisi’ne yetki ver.”

 

Ali GEÇİOĞLU

Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler